Möts i Nice

När man tänker på Franska rivieran frammanar det vanligtvis bilder av varma stränder och de coolaste unga kändisarna. Men den här juvelen i södra Frankrikes hjärta är även en idealisk plats för företag.

2006 nämnde The Guardian en studie som utförts av två amerikanska professorer där man påstod att möten gör människor mycket olyckliga på arbetet. Det kanske inte är särskilt chockerande, men vad som är förvånande är att många företag ändå inte gör någonting för att försöka förbättra sina mötens kvalitet.

Vill du förbättra dina möten? Här är en lista över fyra enkla sätt att se till att nästa möte går som på räls:

  1. Ta bort telefoner

Phone

Prova på att förvara deltagarna telefoner i en låda någonstans i rummet. Det gör att alla fokuserar på mötet och det kan även snabba på saker och ting.

  1. Byt plats

Radisson Nice juin 2014-017948 (web-only)

Håller ni alltid era möten i samma fönsterlösa rum på huvudkontoret? Prova på att hålla mötena på ett annat kontor eller en annan plats för att bryta rutinen och få dina anställda att tycka det är roligt att delta.

  1. Res dig ur stolen

Radisson Nice juin 2014-108412 (web-only)

Verkar det som om tiden står still? Prova på att ställa dig upp när du skriver ner mötesanteckningar och, om möjligt, ta dig tid att göra en helt annan aktivitet för att uppmuntra till kreativitet.

  1. Inför en tradition vid mötets slut

Radisson Nice juin 2014-018209 (web-only)

Oavsett om det gäller att skriva ner de tre viktigaste punkterna från mötet, ta en drink eller dela en måltid tillsammans så kan traditioner cementera idéer och relationer mellan kollegor

Letar du efter en plats där du kan hålla nästa minnesvärda möte? Prova på Radisson Blu Hotel, Nice som kan ta emot upp till 350 gäster och som har en enastående utsikt över havet.

Berätta vad du tycker