Möt våren i Östeuropa

Den som vill komma iväg på en prisvärd och intressant weekendresa bör vända blickarna österut. Weekendstäder som Vilnius, Bukarest, Budapest och Tallinn är heta resmål i vår.

Utforska arkitekturen i Vilnius, Gamla stan i Bukarest, floden Donaus skönhet i Budapest eller det moderna konstmuseet Kumu i Tallin. I Östeuropas spännande städer finns det mycket att göra och upptäcka.

Vilnius lockar med mycket

För den arkitekturintresserade är Vilnius ett paradis. Här finns exempel på gotisk arkitektur, barock, renässans och andra byggnadsstilar. Vilnius är en kulturell smältdegel med mycket att upptäcka och fantastiskt bra shopping. Det finns över 40 kyrkor i Vilnius och antalet restauranger och museer ökar ständigt. Huvudgatan heter Pilies gatvė och passerar förbi flera kända landmärken så som guvernörspalatset och stadshuset. Gamla stan i Vilnius är ett måste för besökaren. Här finns stadens främsta historiska och kulturella sevärdheter. Gamla stan är en av de största i Europa och Unesco har tagit upp den på sin världsarvslista. Här möter besökaren ett överflöd av spännande byggnader, mysiga butiker, vackra kyrkor och eleganta palats.

Övernatta på något av våra Radisson Blu-hotell i Vilnius

VilniusUpplev charmiga Bukarest

Rumäniens huvudstad är en gammal och historisk stad med mycket att utforska. Det är härligt att vandra omkring i staden och se alla historiska byggnader. Vi kan rekommendera en av de gratis stadsvandringar som lokala guider erbjuder. I Bukarest är en av de mest spektakulära sevärdheterna den forna diktatorn Nicolae Ceausescus parlamentspalats. Ceausescu styrde mellan 1969 fram till sin avrättning efter revolutionen 1989. Parlamentspalatset är en tolvvåningsbyggnad på hela 340 000 kvadratmeter.
Gamla stan i Bukarest är en charmig upplevelse. Här finns gamla byggnader och mysiga kaféer och restauranger. Här finns även butiker som säljer Bukarests fina lokala hantverk. Vill man ta en paus och promenera bland grönska och träd finns det vacker park som heter Cismigiu Gardens. Parken anlades 1847 och här finns till och med en sjö där man kan ta en romantisk roddtur.

Övernatta på det prisbelönta Radisson Blu Hotel, Bucharest

BucharestDen snygga staden Budapest

Ungerns huvudstad är en inbjudande storstad som har något för alla oavsett om det är underhållning, kultur eller shopping du är ute efter. Den sköna floden Donau påverkar naturligtvis staden. Promenera över några av de vackra broarna och se solnedgången över floden. Eller varför inte ta en romantisk båttur?

Maten och vinet speglar stadens plats i Centraleuropa. Här möts öst, väst, norr och syd. Det ungerska köket bjuder på spännande matupplevelser, med allt från eldiga grytor, mustiga korvsoppor, kryddiga kötträtter till fruktsoppor.

Den nygotiska parlamentsbyggnaden är Europas näst största och en av Budapests mest intressanta attraktioner. Budapest är även känt för sina Spabadhus. Vattnet kommer från varma källor och ofta är temperaturen omkring 30-35 grader. Det kaDen nske mest kända är Gellértbadet som ligger på sluttningen på Gellertberget.

Övernatta på det här historiska och moderna Radisson Blu Hotel i Budapest

BudapestEn blandning av gammalt och nytt i Tallinn

I Estlands huvudstad finns mycket att se. Här finns till exempel Gamla stan med dess fint renoverade gränder, vackra hus och mäktiga ringmur. Gamla stan härstammar från 1100-talet och har en lång och blodig historia av krig. Stadsdelen är fantastiskt välbevarad och det är en fascinerande upplevelse att vandra omkring i gränderna.

Shoppingen är spännande med många lokala designers och nya shoppingstråk. Tallinn är även berömt för sina olika spa-anläggningar som lockar många svenskar. Populära behandlingar är klassisk massage och olika behandlingar med aromoljor. För den kulturintresserade är besök på det fina konstmuseet Kumu ett måste. Det är Estlands största konstmuseum och har hela fem våningar att utforska. Museets moderna arkitektur är mycket spännande och en sevärdhet i sig.

 Övernatta på något av våra Radisson Blu-hotell i Tallinn

Tallinn EstoniaFå dina väskor redo och boka din vistelse på Radisson Blu Hotels and Resorts i dag!

Berätta vad du tycker