Mattrender för mötet

Nya mattrender dyker dagligen upp i restauranger. Så varför är den mat som serveras på affärsmöten alltid så tråkig?

Flexitarian

Oroa dig inte. Vi är här för att rädda dig från ännu en tråkig buffé.

Vi har utvecklat fyra unika och – inte minst –  goda matstilar inför din nästa sammankomst som kommer att inspirera såväl dina kollegor som smaklökar. Följ med när vi guidar dig genom dessa fyra unika matkoncept inför ditt nästa möte eller evenemang på medverkande Blu-hotell i Centraleuropa.

Fantastisk mat utan kött? Oroa er inte vegetarianer – vi tar hand om er. Vårt alternativ Flexitarian tillfredsställer även de mest kräsna vegetarianer.

Principer

– Inget kött (givetvis)

– Skapa attraktiva grönsaksrätter med passion

– Inspirerat av matlagningsstilar från Asien och länderna runt Medelhavet

– Lokala och säsongsanpassade produkter

– Fisk- och köttsubstitut kan användas

– Olika matlagningstekniker, t.ex.  rökning, grillning och stekning i ugn

Om det finns en mattrend som slagit igenom överallt så är det att all mat ska vara färsk och lokalproducerad.

Okonstlad husmanskost, som tills nyligen ansågs vara tråkig och gammaldags, får nu den uppmärksamhet den förtjänar. Vi fokuserar här på kvalitet, men även på utbyte och kunskap. Du kommer inse att läckerheter som rökt skinka från Alto Adige eller kaviar från Steiermark, som visar på producentens relation till kulturen och landet, är viktiga element när du provsmakar den här maten.

Principer

– Typiska och autentiska lokala rätter

– Vi skapar en berättelse åt dig genom vår mat

– Gamla ingredienser med modern presentation

– Enkla matlagningstekniker som rökning, grillning och stekning i ugn

När det gäller fastigheter så kanske det viktigaste är “location, location, location”, men för stilmedvetna matälskare handlar det om “presentation, presentation, presentation”.

I temat Wild Sensation berättas alltid en historia med hjälp av naturliga, lokala och autentiska produkter. Med det här mattemat vill vi visa upp lokala rätter med nya, moderna inslag genom enastående presentation.

Principer

– Stilfull, trendig, autentisk och lokal mat

– Goda smaker och dofter

– Typiska och autentiska rätter med modern stil

– Varje rätt innehåller lokala och säsongsanpassade produkter

– Unika matlagnings- och presentationstekniker

Ditt humör kan påverkas av tusentals olika saker – stora som små – under dagen. Men på Radisson Blu undrade vi om ditt humör även kan påverkas av maten du äter?

Därav föddes temat Tasty Mood. Så hur får vi hungriga affärsmänniskor på gott humör? Det viktigaste ämnet för att känna sig lycklig är signalsubstansen serotonin, även känt som “glädjehormonet”. Mat som på ett naturligt sätt påskyndar produktionen av denna signalsubstans smakar inte bara gott, den kan även hjälpa dig att hålla humöret uppe. Det är något att le åt.

Principer

– Naturlig ökning av serotonin

– Innehåller kolhydrater, socker och fett

– Choklad, kryddor, frukt och bär

– De fem bästa serotoninförhöjande ingredienserna: chili, banan, fisk, kiwifrukt och choklad

Berätta vad du tycker


+ 4 = seven