Matsommar i Göteborg

Väcks din matlängtan av en femrättersmeny med makrill, blåmusslor och stenmurklor på tallriken? Närodlat, vegetariskt eller grillad ryggbiff? Häng med på en sommar av matupplevelser i Göteborg. Ett boende på Radisson Blu Scandinavia Hotel Göteborg i centrum ger dig en perfekt utgångspunkt för alla kulinariska upplevelser.

Amerika hos Barabicu

Gulfenad tonfisk, avokado och hoisin. Lågtempererat oxrib med coleslaw och friterad sötpotatis. Hos Barabicu hittar du grillat kött, fisk och grönt med influenser från Nord- och Sydamerika. Måltiden kröns till exempel med en ”Wild Strawberry”, där smultronparfait, sylt på lime och hallon samt färska jordgubbar bildar en läcker dessert. Kanske avrundar du med något läskande från cocktailmenyn. Varför inte en brasiliansk batida med stänk av bartenderns hemlagade hallonsirap?

Stjärna till Bhoga

Med rutinerade och passionerade kockar blev Bhoga snabbt en favorit bland matälskare vid starten för två år sedan. Guide Michelin belönade krogen med både en stjärna och lovord. Inled med fördrinken Bellini på hibiskus och rabarber. Avnjut en meny bestående av fyra eller sex rätter, som ”Pilgrimsmussla från Frøya” och ”Rödbetor från Tångagård” med bakad gris och närodlad getost. I efterrätten ”Granskott” serveras du aroniabär, harsyra och maräng. Ölmenyn innehåller såväl somrig IPA som rökig porter från olika mikrobryggerier. Visste du förresten att bhoga betyder njutning på sanskrit?

Koka älskar Västsveriges kök

Nyfiken på det västsvenska köket? Hos Koka möter du tradition och innovationslusta på menyn, med bland annat gårdsgris från Grevbäck och stenmurklor från Viskafors. Låt dig överraskas på plats – råvarorna varierar beroende på säsong. Sommar är såklart jordgubbar och i Kokas regi serveras de med saltad färskostglass och bovete.

Enoteca Maglia – italienskt i Majorna

Enoteca Maglia i stadsdelen Majorna innebär en avstickare från centrum, men du tar dig lätt hit med spårvagn 3 eller 11. När du väl sitter i solen på uteserveringen och känner doften av det italienska köket håller du säkert med om att krogen är värd ett besök. Kockarna lagar gärna caprese, pastarätter, entrecôte och menyer med upp till nio rätter. Enoteca Maglia säljer också korv, olivoljor och andra läckerheter över disk.

En drink hos Familjen

Läge för en avslutande drink innan det är dags att gå tillbaka till hotellet? Landa en stund hos Familjen där du hittar drinkar med namn som ”Granskott och honung”. Teälskaren testar säkert ”Timjan och te”, med vodka, timjan, rött te och citronjuice. Familjen har också vinkällare och specialvinlista med uddaflaskor för den som vill dricka en raritet.

Berätta vad du tycker