Made in Blu - Radisson Blu, Milan

Älskar du mat? Vi med.

 

Turligt nog för oss (och dig) så pågår Expo Milano 2015 i Milano, Italien från maj till slutet av oktober 2015 och att i år ligger fokus på ”hållbar mat”. Milan Expo förväntas ta emot över 20 miljoner besökare från mer än 140 deltagande länder. Besökarna får ta del av den senaste tekniken som ger konkreta svar på ett vitalt behov: möjligheten att garantera tillräckligt med både hälsosam och säker mat till alla samtidigt som hänsyn tas till vår planet.

 

För att hedra denna otroliga utställning har vi beslutat att bidra med vår egen unika Blu twist som vi kallar "Made in Blu". Vi kommer att ta er med på ett virvlande kulinariskt äventyr och dela med oss av videorecept från 10 olika Blus i Europa och Afrika. Inte bara det, när du sett videon och sparat receptet får du, om du bokar in dig på ett av våra medverkande hotell mellan 18 maj - 31 oktober, 15 % rabatt på all mat och dryck (exklusive alkohol) under din vistelse!

 

Vi börjar – var annars? – i soliga Milano. Titta på videon nedan för att se hur Chef Dario tillagar ett av sina favoritrecept: Risotto Milanese Style!

MILAN_13

”Klassisk” Osso buco (kalvlägg) med Risotto Milanese (milanesisk risotto)

Räcker till cirka 4 personer

 

Tillagning av köttet

  • 4 skivor kalvlägg (300g x1)
  • 1 liter köttbuljong
  • 100 g skalade tomater
  • 2 stora morötter
  • 2 blekselleristjälkar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 glas vitt vin
  • 30g smör
  • Smaka av med salt och peppar
  • Smaka av med timjan och rosmarin

 

Tillagning

Skala och hacka selleri, morötter, lök och stek i lite smör på låg värme.

Gör under tiden 3-4 snitt i varje kalvlägg för förhindra att den böjer sig under tillagningen och vänd dem i mjölet.

När grönsakerna stekt färdigt i smöret, bryn kalvläggen på båda sidor. När den nästan brynt färdigt, tillsätt vitlök och örter samt vinet. Tillsätt de skalade tomaterna och låt steka ytterligare 2 minuter. Tillsätt nu buljongen och sätt in kalvläggen i ugnen som förvärmts till 150 °C och låt dem stå inne i 1 timme och 30 minuter.

 

 

Risotto Milanese (milanesisk risotto)

  • 2,7 dl ( 240 g) Carnaroliris / Vialone Nano
  • 2 silverlökar
  • 2,5 dl vitt vin
  • 2 g saffran
  • Köttbuljong
  • Salt
  • 100 g smör
  • 70 g finriven parmesan, förslagsvis Parmigiano-Reggiano

 

Tillagning

Värm upp buljongen. Skala löken, ta bort de yttre lagren och riv den. Lägg i hälften av smöret, oljan, löken, riset, och saffran i en teflonpanna. Stek riset i cirka 2 minuter. Riskornen måste bli ordentligt upphettade och fräsa.

Tillsätt buljongen, en slev i taget. Rör om för att undvika att riset fastnar i botten av pannan. Koka i omkring 18-20 minuter och tillsätt en slev buljong så fort riset kokat torrt.

Tillsätt resten av smöret och parmesanosten när riset är kokt och tagits från spisen. Låt riset stå cirka 1 minut innan servering.

Radisson Blu, Milan

JustChef

Featured Chef: Dario

 

"My passion for cooking dates back to my childhood. I love cooking with natural, seasonal ingredients"

Berätta vad du tycker