Made in Blu – Gin & tonic med tortilla de patatas på Radisson Blu Madrid

Med den värmebölja som drar fram över Europa är en kall, svalkande drink ljuv musik för allas öron!

Lyckligtvis är Luis – vår bartender från Radisson Blu Madrid – här för att lära oss hur man blandar en perfekt gin & tonic, och köksmästaren Beatriz Ferrer från restaurangen The Cask på Radisson Blu Madrid serverar goda genuina spanska rätter.

Konstamatörerna älskar Radisson Blu Hotel, Madrid Prado. Hotellet är perfekt beläget mitt i konstdistriktet, bara några steg från den spanska huvudstadens många museer.  I Spanien drar nu ekologiska produkter till sig uppmärksamheten tillsammans med deras lokala producenter. Var och en av Beatriz Ferrer Carrillos rätter är en upptäckt för sinnena.

Så slå dig ner, njut av vår nyblandade gin & tonic åtföljd av en läcker tapas – tortilla española!

Rulla ner för att se receptet nedan och förbered dig på ännu en kulinarisk upptäckt!

Vad är Made in Blu?

För att hylla Expo 2015, som i år äger rum i Milano fram till den 31 oktober, har vi bestämt oss för att upptäcka våra hotells unika kulinariska "savoir faire" med hjälp av kampanjen "Made in Blu".

Vi kommer att ta med dig på ett spännande kulinariskt äventyr med videorecept från tio olika Blus från Europa och Afrika.  Och det är inte allt – efter det att du sett videon och sparat recepten får du 15 % rabatt på all mat och dryck (exkl. alkohol) under din vistelse om du bokar på ett av våra medverkande hotell från den 18 maj till 31 oktober! Bara på www.radissonblu.com/madeinblu

Missade du våra tidigare videor? Du kan se dem här: http://ow.ly/PkVGl

MADRID (4)

Recept

TORTILLA DE PATATAS

4 personer

 

Ingredienser:

5 ägg

4 medelstora potatisar

1 medelstor lök

Salt

Olivolja

 

Förberedelse:

1- Tvätta och skala potatisarna och skär dem i lika stora skivor.

2- Värm upp en stekpanna (22–23 cm i diameter) med olivolja.  Lägg i potatisskivorna och lite salt när oljan är het. Tillsätt den hackade löken, minska värmen och låt det båda sjuda tills det är klart.  Löken ska behålla lite av sin sprödhet, men potatisen måste vara genomkokt. Sjud tills de båda får färg.

3- Vispa ihop äggen i en stor skål och lägg till potatisen och löken.

4- Värm upp stekpannan igen med två skedar olja som täcker pannans botten. Häll i blandningen av ägg, potatis och lök och minska värmen.

5- När du börjar se bubblor i tortillan är det dags att vända den. Det lättaste sättet att göra det är att använda en tallrik som är något större än stekpannan. Placera tallriken ovanpå stekpannan, vänd upp och ner på stekpannan så att tortillan hamnar på tallriken och låt sedan tortillan glida tillbaka ner i stekpannan så att du kan tillaga den andra sidan.

6- Lämna tortillan i stekpannan tills den är fast men inte hård.

Vart är vi matlagning nu?

Köksmästarporträtt - Beatriz Ferrer Carrillo

 

Berätta lite om din bakgrund i köket ...

Jag läste på Escuela Superior de Hostelería y Turismo i Madrid. I slutet av min utbildning kunde jag inhämta mer kunskap tack vare yrkeserfarenheter på traditionella krogar och hos caterers. Efter flera positioner på ryktbara restauranger i Madrid anlitades jag som köksmästare på Radisson Blu Hotel, Madrid Prado och anslöt mig till teamet på The Cask.

 

På The Cask utnyttjar jag mina tidigare erfarenheter till fullo.  Jag tillhör en ny generation av spanska köksmästare.  Vår inspiration kommer både från traditionell spansk och internationell matlagning. Jag gillar att följa trender och testa dem på gästerna.

 

Vilken är din favoriträtt?

Det finns många! Jag älskar min kastilianska mormors cannelloni med tonfisk och "calderetta de pescado", en fiskgryta från Valencia.

 

Vad är ditt bästa minne som köksmästare?

Chansen att få arbeta för "Cirque du Soleil" som ung köksmästare.

 

Vilken ingrediens hittar man i alla dina rätter?

Spansk jungfruolja.

 

En perfekt kombination, enligt Beatriz Ferrer Carrillo

The Casks köksmästare på Radisson Blu Hotel, Madrid Prado gillar enkelhet. Enligt henne är den perfekta kombinationen en svalkande gin & tonic och en spansk tortilla som tillagats enligt konstens alla regler med ägg, lök och potatis.  En rätt som fulländats med kvalitetsprodukter!

Berätta vad du tycker