Made in Blu – Foie gras och champinjoner från Radisson Blu Hotel, Champs Elysées

östen är här och med den kommer de spännande svamparna! För att ge dig inspiration inför nästa middag avslöjar vår köksmästare på Radisson Blu Hotel Champs Elysées i Paris hemligheterna bakom ett av sina recept: Foie gras-skivor på stekta champinjoner och vinpocherat ägg.

Om du ännu inte känner till Radisson Blu Hotel Champs Élysées är det definitivt värt ett besök då det ligger i Louis Vuittons gamla huvudkontor i Paris. Hotellet ligger bara ett stenkast från Champs Élysées och är en riktig oas mitt i staden. Rummen är magnifikt inredda med en blandning av enkelhet och elegans. Hotellet har även en gourmetrestaurang där Didier Piolines goda handlag och kärlek för fransk matlagning glädjer gäster året runt.

Didier Pioline, köksmästare på Radisson Blu Hotel Champs Élysées, älskar att laga mat med lokala ekologiska produkter. Hans recept består därför av enkla och utsökta ingredienser.

För att tillaga rätten börjar du med att skölja, skiva och steka 150 gram champinjoner. Samtidigt pocherar du ett ägg i rött vin med en skvätt vinäger. Placera champinjonerna i mitten av tallriken med det pocherade ägget ovanpå. Ta en bit foie gras och hyvla den i skivor med hjälp av en grönsaksskalare så att de rullar sig. Sist men inte minst häller du en ring av sås runt rätten.

Här kan du se hur han själv tillagar rätten

Skulle du vilja provsmaka? Kom och besök oss på Radisson Blu Hotel Champs Elysées och njut av traditionell fransk mat med färska lokala råvaror, bara några steg från den berömda Triumfbågen!

Recept

PARIS-4-1024x683

Ingredienser:

150 g champinjoner

1 ägg

1 bit foie gras

Rött vin

Vinäger

Skölj och skiva champinjonerna och stek dem sedan i en stekpanna. Pochera ägget samtidigt i rött vin och en skvätt vinäger.

Hyvla tunna skivor av foie gras med en grönsaksskalare så att de rullar ihop sig.

Presentation: Lägg ut de skivade champinjonerna mitt på tallriken och placera det pocherade ägget ovanpå. Dekorera med foie gras-skivorna och häll såsen försiktigt runtomkring.

Matintervju med

Didier Pioline

PARIS-1-1024x623

Vilka var de viktigaste momenten som tog dig dit du är i dag?

Jag studerade på Lycée Hôtelier Marland i Granville. Jag fick sedan chansen att arbeta på några fantastiska ställen som Mont-Saint-Michel, och även tillsammans med framstående köksmästare som Christian Constant och Éric Fréchon.

Efter att ha gått från linjekock till sous-chef blev jag äntligen köksmästare på restaurangen "La Place" på Radisson Blu Hotel Champs Élysées.

Vad är din favoriträtt?

Min favoriträtt är Beef Rossini.

Vad är ditt bästa minne som köksmästare?

En av mina bästa minnen var när Jean-Paul Belmondo var gäst i min restaurang. Det var för några år sedan och jag kände mig som ett litet barn när jag träffade honom.

Vilken ingrediens hittar man i alla dina rätter?

Jag kommer från Normandie. Jag kan inte laga någonting utan smör.

Berätta vad du tycker