Ljusets stad som du aldrig sett den tidigare

Eiffel Tower Paris, by Sebastien Nagy

Paris skulle inte vara Paris utan dess mest hyllade monument: Eiffeltornet, Triumfbågen ... Som en av världens fem mest besökta städer är Paris sevärdheter ikoniska och många är kända över hela världen.  Paris förtjänar utan tvekan sitt rykte som en av de bästa städerna att besöka. Den är vacker! Så vi tänkte att vi skulle visa dig staden från ett helt nytt perspektiv, genom vackra fotografier. Och hur kan man väl göra det på ett bättre sätt än med hjälp av den urbana fotografen Sebastien Nagy? Han erbjuder något ganska annorlunda än de vanliga fotona man ser i resebroschyrerna.

Triumfbågen, stadens stjärna

Triumfbågen, eller L’Arc de Triomphe som fransmännen själva kallar den, är helt enkelt triumferande! Monumentets fullständiga namn är l'Arc de Triomphe de l'Étoile efter dess plats mitt på Place Charles de Gaulle, tidigare känt som Place de l'Étoile. Om du vet att "étoile" betyder "stjärna" på franska hjälper dig Nagys foto nedan att förstå hur torget fått sitt namn: det är en central punkt från vilken tolv avenyer utstrålar. Det anses även vara mitten av vad som kallas för Axe Historique, en axel som kopplar samman Paris mest ikoniska monument och genomfarter. Fortsätt att läsa och upptäck några av dem nedan!

Arc de Triomphe Paris by Sébastien Nagy

Ståtlig symmetri vid Champs-Élysées

Boka in ett besök till Triumfbågen och njut av panoramautsikten över det praktfulla Champs-Elysées. Försök att ta dig dit vid solnedgången för att fånga en bild som den här av Nagy. Champs-Elysées är en av världens mest kända avenyer och den är idag känd för sina teatrar, caféer och lyxbutiker. Det är även här som större evenemang som nationaldagens militärparad äger rum, och det är målet för Tour de France. Det är ett perfekt exempel på Frankrikes kärlek för symmetri. Fram till Ludvig XIV:s regeringstid bestod området till större delen av välansade trädgårdar i traditionell symmetrisk fransk stil. Ursprungligen var det en utbyggnad av Tuilerieträdgården (vilken också förtjänar ett besök med kameran). Försöka att tänka dig hur det såg ut på 1700-talet när du besöker lyxbutikerna längs den här avenyn. Champs-Elysées betyder förresten "Elyseiska fälten", vilket antyder att någon tyckte att gatan var som himmelriket på jorden. Har vi övertygat dig än?

Champs Elysees Paris, by Sébastien Nagy

Den motsträvigt beundrade Louvrepyramiden

Visste du att Louvrens pyramid byggdes för att man skulle kunna ta emot den allt större skaran besökare till museet? Den genomskinliga geometriska arkitekturen som står på Louvrens gårdsplan beställdes av president François Mitterand 1983 och dess byggnation satte igång en mångårig livlig debatt som i första hand handlade om estetik: den modernistiska designen kritiserades för att strida mot det världshyllade konstmuseets klassiska franska renässansstil och historia. Idag är pyramiden en av de sevärdheter som turisterna är mest intresserade av. Det spelar ingen roll vilken tid på dagen du går dit, det är nästan omöjligt att ta en bild utan att få med selfie-fotografer! Men så är det också ett mycket Instagramvänligt monument. Fototips: Planera in ett besök efter mörkrets inbrott som vår urbana fotograf gjort här. Ljusspelet är helt enastående!

Louvre pyramid by Sébastien Nagy

La Défense, för arkitekturälskare

La Défense. Det låter ganska mäktigt, eller hur? Om du kommer att tänka på moderna byggnader och modern arkitektur så är du på rätt spår.  La Défense är Paris största affärsdistrikt, och det ligger längst västerut på Axe Historique. Distriktet fick sitt namn efter en staty i samma område som hedrar minnet av de soldater som försvarade Paris under det fransk-tyska kriget.  Idag är det mest känt för sina glittrande skyskrapor i alla former och storlekar. Ta en promenad runt området och upplev hur du förflyttas från den gamla världens Paris till ett pulserande affärscentrum. Om du gillar arkitektur så bör du inte missa Grande Arche-monumentet.   Behöver du shoppa? Kolla in köpcentret 4 Temps mall som är ett av Frankrikes största.

La Défense Paris, by Sébastien Nagy

Eiffeltornet, en global kulturell ikon

Vi måste givetvis nämna Eiffeltornet. Som en av världens mest igenkännbara strukturer är det även en av de mest fotograferade. Denna enastående vackra kvällskomposition av Sebastien Nagy fångar både Eiffeltornets och Triumfbågens skönhet.

Bo i Paris Boulogne-Billancourt-distrikt

Radisson Blu Hotel Paris Boulogne ligger i västra Paris och är den perfekta basen för resenärer som vill bo i en av Paris charmiga förorter men även ha tillgång till stadens mest populära platser. Om du är i Paris på affärsnöjesresa så har du nära till det västra affärsdistriktet och bra transportförbindelser till ikoniska sevärdheter som Eiffeltornet och Champs-Élysées. Psst! Upptäck hotellets snygga nya design!

Radisson Blu Paris Boulogne terrace

Ta en titt på våra artiklar om Bryssel och Chicago och se fler vackra foton av Sébastien Nagy!

Berätta vad du tycker