Levande design

78bis Avenue Marceau, Paris – en anrik adress med imponerande historia. I dag huserar här Radisson Blu Champs Elysées – ett imponerande och elegant hotell bara runt hörnet från landmärket Arc de Triomphe, det världsberömda napoleonska monumentet som utgör mittpunkten till tolv grandiosa Paris-avenyer. Det här är en byggnad vars historia utstrålar glamour och spänning ...

 

År 1954 firade modehuset Louis Vuitton sin 100:e födelsedag genom att flytta från sina lokaler på Champs Elysées till 78bis Avenue Marceau. På den tiden fanns det inte något som hette gästlista; i den tre timmar långa kön för att komma in stod därför såväl celebriteter som vanligt folk (nåja, rikt vanligt folk). Christian Dior, Hubert de Givenchy och familjen Guerlain var stammisar i fastigheten och den fantasirike besökaren kan än i dag uppleva deras närvaro i hotellet.

 

Längre ner på avenyn, i hus nummer fem, låg Yves Saint Laurents huvudkontor – med andra ord en mycket fashionabel aveny! Från vissa av hotellrummen kan man skåda Triumfbågen – kanske till och med få en glimt av mållinjen under Tour de France … Fast kanske gör du rätt i att ställa dig på självaste Champs Elysées för bästa plats. Vad du än gör, se till att klä dig snyggt!

Berätta vad du tycker