Stockholms Kulturfestival

We are Stockholm, Kulturfestival

Festivaltider är här. Augusti är den månad med många evenemang i Stockholm. Vare sig det är matupplevelser, kulturella händelser eller musikfestival kan vi med säkerhet lita på att Stockholm bjuder på underhållning för alla smaker och åldrar. Vi tipsar dig om Stockholms underhållning som du inte bör missa!

En enda stor folkfest

Mitt i centrala Stockholm anordnas den årliga Kulturfestival som håller igång i hela sex dagar. Mellan den 11- 16 augusti har du chansen att strosa på marknad och beundra gatuteater på Sergelstorg. Reser du med barn så kommer de att roas av häpnadsväckande cirkusframträdanden. Bege dig till Gustaf Adolfs torg om du gillar teaterförställningar. Det blir fullt ös på alla gator och hörn men något som vi tror du inte kommer att missa är de olika konstinstallationer i city. Varje år har festivalen olika tema och i år står England i fokus i Stockholm City. Världsberömda pianokonstverk visas upp i hela stan och dominoblock kommer att sättas upp genom city. Garanterat häftiga upplevelser och sinnesintryck.

Musikuppträdanden är en stor del av festivalen och som alltid utlovas stora artister. I år får du se uppträdanden av Jose Gonzales, Timbuktu, Thåström och världsstjärnan Van Morrison samt många fler.

Kulturfestival Stockholm

Roligt för yngre publik

Kanske Europas största festival för ungdomar... We are Stockholm hålls i Kungsträdgården mellan 11-15 augusti och passar yngre publik mellan 13 -19 år. Stora artister som står för underhållningarna i år är ingen mindre än talangen Zara Larson, hippa Medina,  OIAM och Lilla Skapet. Förutom dessa artister finns även andra saker att göra under festivalen. Vad sägs om att brottas igenom en gladiatorhinderbana? Se coola skateboardåkare göra trix eller åka skateboard på egen hand. Varför inte spela lite fotboll eller prova på dans?

Kulturupplevelse mitt i city

Upplev eller återupplev Thailand … på 2 dagar. Mitt i Stockholm City, mellan den 31 augusti och 1 september kan du ta del av den thailändska kulturen i Kungsträdgården. Se kulturella uppträdanden, thaiboxning, musikframträdanden och ät massa god mat.

Festivalen Brazilian day äger rum på samma centrala träffpunkt mellan den 6-7 augusti. Matupplevelser, uppvisningar som dans och musik sätter startskottet inför OS i Rio 2016. I hela två dagar har du möjlighet att skaka loss till brasilianska rytmer och fira in nästa års Olympiska spel.

Utomhusbio i Rålambshovsparken

Tänk dig en stor grönyta. Solen är på väg ner för att lämna plats för månsken. Både stora och små sällskap har slagit sig ner över gräset med med filt redo för att värma kroppen om kylan skulle infalla. Man har tagit med plockmat och god dryck redo för en filmkväll. Stockholms Filmfestival bjuder på utomhusbio i Rålamshovsparken belägen i området Kungsholmen. Ta med ett gott sällskap och ha kul!

Radisson Blu Airport Terminal önskar dig en trevlig vistelse i Stockholm.

Berätta vad du tycker