Konst med Blu i Chicago

Det råder ingen tvekan om att Aqua Tower, där du hittar Radisson Blu Aqua Hotel, Chicago, är ett arkitektoniskt underverk. Vad som kanske är förvånande är att byggnadens insida är skapad med precis lika mycket tanke. All design är unik och inspirerad – från korridorernas svartvita väggmålningar som målats av lokala konstnärer, till lobbyns väggar som utformats med Chicagos siluett i åtanke. Inredningen är ett eko av den ikoniska design som flyter genom Radisson Blus DNA, och en extra bonus är hotellets alldeles egna konstgalleri som stoltserar med en unik konstsamling och utgör en perfekt möjlighet att fördjupa sig i lokal kultur.

Chicago2

 

Som om det inte vore nog att erbjuda ett konstgalleri på hotellet kompletteras det nu av en nylanserad, självguidande konst-, arkitektur- och designtur i appen "Art of Blu" som redan uppmärksammats av The New York Times och Conde Nast Traveler.

Chicago 3

 

Den insiktsfulla turen på 30 minuter är en fantastisk aktivitet som fulländar din vistelse, eller ger dig något att göra mellan möten.  Lär dig mer om Aqua Towers uppseendeväckande arkitektur med hjälp av ett kommentarspår från dess prisbelönta arkitekt Jeanne Gang. Res tillbaka till 1950-talet med den historiska fotosamlingen av Vivian Maier tillsammans med Richard Cahan, författare av Vivian Maier: Out of the Shadows. Avsluta turen genom att njuta av hotellobbyns design som hyllar Chicagos rika historia, med kommentarer från inredningsarkitekten själv, Jim Hamilton. Det vackra konstgalleriet som ligger mellan hotellobbyn och mötesrummen erbjuder flera konstnärer en plats att visa upp sina konstverk. Varje konstnärs projekt är unikt och har en berättelse att förtälja.

 

 

Besök iTunes eller Google Play för att ladda ner den kostnadsfria appen och delta i konversationen på sociala medier med hashtaggen #ArtofBlu.

 

Berätta vad du tycker