Julen lockar fram de bästa karaktärerna – vem är du?

Julens roliga karaktärer - Radisson Blu SkyCity Hotell

Nu har nedräkningen börjat. Snart är det jul igen och vad är bättre än att ta fram några olika personligheter vi gärna relaterar till? Läs och Facebook-tagga gärna dina vänner på karaktären de bäst passar in på!

Stressade tomtemor

Hon är den eminenta stressade hönsmamman som ser fram emot en perfekt jul med familjen. Tomtemor jobbar dygnet runt, varvar mellan kundsamtal, hämta på dagis, byta blöja och laga Jamie Olivers 30-minuters maträtt. Som i själva verket tar två timmar med åtminstone en unge hängandes i byxbenet. Jamie, kan du liksom inte nästa gång försöka laga mat med en unge som klänger sig fast runt ditt ben, och klara av allt under en halvtimme? Try that, mister! Hon tokstressar inför julen – inköpslistan till julbordet, husmors gamla julrecept och den fantastiskt krispiga julskinkan som hon försöker sig på varje år. Det slutar med en stressresa till närmsta mataffär i jakt efter en kokt och färdig griljerad julskinka. Och julklapparna? Stress, stress och mera stress. Önskelistan läses och värmevallningarna börjar att komma. Men som IKEA säger – #detblirjuländå!

Julstress - stressade tomtemor - Radisson Blu SkyCity Hotell
Foto: Jenny Svensson

Grinchen

Nej, han är inget grönt monster och bor inte i någon grotta. Han är inte heller ondskefull. Tvärtom, han är ganska positiv. När han väl bestämmer sig för det. Visserligen säger barnbarnen att farfar liknar Buttersmurfen, men de älskar honom ändå. Grinchen är din farbror, farfar, make, bästa vän och sambo som helt enkelt har svårt för julen. Han har svårt för allt det här med julen och har länge tyckt att någon har saboterat julen för länge sen och att det numera bara handlar om överkonsumering. Grinchen ogillar julsånger, och ryser när han ser par som har matchat sina jul-outfits. Han klagar på att allt han läser och ser handlar bara om jul. Grannarnas julpynt bojkottas och de otaliga julbordbesöken som aldrig tar slut. Han ger sig, följer med och visst är det roligt när du ser honom alltid först i matkön? Grinchen lyckas alltid lura till sig de bästa Aladdin-pralinerna. Och till slut kommer han på sig själv med att nynna alla julsånger och till och med ler!

Grinchen - den eviga anti-jullobbyisten - Radisson Blu SkyCity Hotell
Foto: Jenny Svensson

Notoriska julpyntaren

Redan i oktober börjar mamman med julplaneringen och julpyntlådan granskas noga. Vad saknas? Vad kan förbättras i år och vilka är årets trender? ”Grannarna kommer att bjudas på en extravagant show i år”, mumlar hon för sig själv och fnittrar. Hon läser självklart det senaste om julpynt och inredningstrenderna och kan i sömnen rabbla upp de bästa julbloggarna, affärerna som erbjuder de bästa juldekorationerna och tidningarna med de bästa tipsen. Julpyntaren bara älskar julen och allt som har med den heliga högtiden att göra. Hon har redan skissat fram hur hon ska pynta i år och har självklart döpt sina käraste tomtar. Till och med på hennes toalettrulle står det ”God jul”. Barnen kan tycka att mamman är lite excentrisk, speciellt när hon i fjol köpte tomtedräkter till hundarna.

Julpyntaren - den notoriske pyntaren
Foto: Jenny Svensson

Den digitala julfantasten

Han eller hon driver förmodligen en julblogg, hemsida och uppdaterar sina Facebook-vänner om sin stora kärlek för jul. Instagram? Självklart. Hen har redan lämnat in sina bidrag till #älskarjulen-taggen och dokumenterar noggrant pyntprocessen hemma och sätter tomtarna på plats. Julfantasten älskar jultraditionerna, kan alla julkalendrar från 1960-talet fram tills idag och julsångerna nynnar hen självklart på. Nedräkningen har börjat och fjärilarna dansar i magen. Julfantasten är som ett litet barn och i smyg tror hen fortfarande på tomten. Julaktiviteterna är inplanerade sedan länge – besöken, bakningen och alla julklappsinköp som måste göras.

Den digitala julfantasten
Foto: Jenny Svensson

Vi på Radisson Blu Airport Terminal Hotell, Arlanda Airport

Personalen på Radisson Blu Airport Terminal Hotell, Arlanda Airport tar tillfället i akt och önskar er läsare en riktigt god jul. Vi hoppas innerligt att ni tillbringar högtiderna med era nära och kära! Vi vill också gärna dela med oss länken World Childhood Foundation: Krama ihop årets julklapp #julkul

Berätta vad du tycker