Julen intar modescenen på Radisson Blu Warwick Hotel, Philadelphia

Den här julen hamnar designen i strålkastarljuset på Radisson Blu Warwick Hotel, Philadelphia.  Det ikoniska hotellet anlitade Project Runway-vinnaren Dom Streater för att ge staden lite julstämning. Philadelphia-sonen omvandlade delar av de eleganta lobbyn till "Franklins öppna spis", en liten samlingsplats med konstnärliga textilier och minnessaker från hemstaden.

 

Philadelphia är även känt som Amerikas födelseort och det var här unionens fäder Benjamin Franklin och William Penn inspirerade till revolution och en ny nation. Streater införlivade stadens historiska bakgrund i Radisson Blus innovativa design för att skapa juldekorationer som alla kan njuta av.

DSC_0022

Lokal hjälte

Streater är född och uppväxt i Philadelphia och känner en särskild koppling till stadens puls. Berättelsen bakom varje byggnad, gata och konstverk fungerar som en av den kände designerns drivkrafter:

 

"Den största fördelen med att växa upp i en stad som Philly är att man har hela nationens historia alldeles runt hörnet. Den elektricitet och passion för både historia och innovation som finns i luften utgör en stor del av det som driver min kreativa process framåt och den är en stor inspirationskälla.”

Det verkar som om Dom Streater och Benjamin Franklin har mycket gemensamt. Båda är lokala hjältar som inspirerar till förändring och har stakat ut sina egna vägar genom Philadelphias legendariska korridorer.

DSC_0029

Franklins öppna spis

Ben Franklin sitter bekvämt vid den öppna spisen iklädd designade svartvita kläder och läser "Mockingjay", den populära sista boken i serien Hungerspelen. Ett 1,5 meter högt bokträd står omringat av mindre träd på andra sidan av den öppna spisen och olika bokstäver dekorerar speglarna och fönstren för att komplettera lobbyns textuella teman.  Lägg till konstsnö och kuddar med samma tryck som Franklins kläder för extra pizzazz så har du snart en inredning i art deco.

Inspirationen till designen kom från stadens familjeorienterade rötter och Warwicks historiska men moderna charm:

"Ben Franklin är en av de historiska figurer som blivit en slags ikon för vår stad. Än i dag känner många  Philadelphia-bor en närhet till och uppskattning för honom även om han levde för flera hundra år sedan. Jag tyckte det var viktigt att använda den kopplingen och få det att kännas som ett möte mellan generationer. Temat med den öppna spisen kom tillsammans med föreställningen om  julen och hur den öppna spisen under vintern blir en plats där familjer samlas och umgås. Jag ville att det skulle kännas som en plats där familjer kan sitta framför brasan med Ben och verkligen uppskatta hotellets vackra historiska natur och glädjen med att ha något så annorlunda som en 'riktig' Ben Franklin sittandes bredvid dem."

DSC_0035

Hotellet uppmuntrar gäster och lokala besökare att ta en "selfie" med Ben och lägga upp den på sociala medier med hashtaggen #BenatBluPHL. Julinstallationen har över 200 upcyclade lokala böcker, specialframtagna textilier och skräddarsydda kläder som alla tillverkats i Philadelphia.

DSC_0032

Radisson Blu. Unik design.

Det är ingen hemlighet att Radisson Blu sätter sin stolthet i ikonisk design och trendiga interiörer. Medan Streater arbetar fram "Franklins öppna spis" lät han Blu stå i förgrunden och hämtade inspiration från de Graven-producerade konstverken i lobbyn för att bygga ett utmärkande julverk med ett varumärke av världsklass:

 

"Radisson Blu personifierar för mig den perfekta föreningen mellan fantastisk modern design och elegans. Det finns aspekter i interiören som visar på stor talang, men de elementen är precis så raffinerade och återhållsamma att man ändå kan uppskatta elegansen hos ett luxuöst klassiskt hotell.  Hotellen har en cool aspekt som inte bara visar att de är framåttänkande, men som också får gästerna att känna sig coola från det ögonblick de stiger in. Radisson Blu är ett hotell för mig."

 

Tack Dom. Vi väljer också Blu.

Berätta vad du tycker