Istanbul bortom turiststråken

Alla gillar att uppleva saker som är speciella, annorlunda och lite ... unika. Därför tror vi att du kommer bli förtjust i vårt senaste hotell, Radisson Blu Hotel, Istanbul Atakoy.

RS-72 RadissonBLU Hotel Ottomare

Hotellet ligger i Bakırköy-distriktet i området Ataköy, och mittemellan Ataturk International Airport och Istanbuls gamla stad. Det har ett vackert läge vid Marmarasjön och du har gångavstånd till Ataköys marina.

Har du varit på Hagia Sofia? Har du sett Topkapipalatset? Om du bor hos oss på vårt hotell i Istanbul tänkte vi att du kanske gillar saker som ligger lite utanför de vanliga turiststråken. Därför har vi sammanställt en lista med några mindre kända, men inte mindre imponerande, saker att se och göra nästa gång du är i Istanbul.

 

Basaren i Bakırköy

shutterstock_357649019

Ja, vi har alla hört talas om Kapalıçarşı, eller Stora basaren, i Istanbul. Definitiv värt ett besök, men det finns betydligt mer av den varan. Den här basaren är rena drömmen för fyndjägare. Köp designerskor, intressant smycken och ovanliga inredningsprylar. Om du befinner dig i Istanbul en lördag och missar marknaden så kommer du definitivt att ångra dig.

 

Galleria Buz Pisti – isbana

skate-273121_1920

En isbana i Turkiet? Tro det eller ej, men det stämmer! Den här skridsko- och ishockeyrinken ligger i shoppingcentret Galleria Ataköy i Bakırköy-distriktet. Det är en perfekt plats för att svalka sig och fly undan de hektiska gatorna i gamla stan – särskilt om du besöker staden på sommaren. Hur ofta får du chansen att säga att du har åkt skridskor i Turkiet?

 

Veliefendi Hippodrome

shutterstock_355901525

Det är dags att bege sig till kapplöpningsbanan! Veliefendi Hippodrome är Turkiets största och äldsta kapplöpningsbana och det är värt ett besök även om du inte vill spela. Gazi-loppet och Başbaşkanlık-loppet (Premiärministerns lopp) är två särskilt spännande evenemang, så se till att pricka in ditt besök under när de går av stapeln.

 

Istanbuls arkeologiska museer

we

shutterstock_235099330

Besöka museer är kanske inte det du sett mest fram emot under ditt besök i Istanbul, men om du ska besöka ett museum så rekommenderar vi det arkeologiska. Det består av tre huvudbyggnader: Arkelogiska museet, Museet för islamisk konst och Orient-museet. Alla byggnaderna är imponerande, men du bör definitivt se sarkofagerna från den kungliga nekropolen i Sidon.

 

Vad tror du? Har vi missat någonting? Dela med dig av dem till oss på Twitter med hashtaggen #RadissonBlu!

Berätta vad du tycker