Intervju med ThisWorks VD Anna Persaud

Det är inte ofta man får prata med ett prisbelönt bad-, kropps- och hudvårdsvarumärke som ThisWorks – men vi hade turen att få fullständig tillgång.

TW_Anna2smaller CROPPED

Vi slog oss ner tillsammans med ThisWorks VD, Anna Persaud, för att prata om skönhet, hur värdefull en god natts sömn är och vad i hela friden "vertivert" är för något.

Så Anna, berätta lite om dig själv och hur du hamnade på ThisWorks.

Jag är VD på ThisWorks och har en bakgrund inom vetenskap och lyxsektorn. Jag har en doktorsexamen i biokemi vilket är väldigt användbart i mitt arbete och det har definitivt påverkat det varumärke du ser i dag.  Jag har varit på ThisWorks i fem år och jag har hand om affärsdelen, men jag är även mycket engagerad i produktutvecklingen. Särskild den vetenskapliga aspekten bakom varumärket.

Vad är det första du gör när du skapar en ny produkt?

Vi utgår alltid från behovet. Vi tittar på den tidsanda, eller det universum, som vi arbetar i.  Vi tittar på kvinnor, och män, och vi tittar på deras problem. Vilka är deras problem eller bekymmer? Vad är aktuellt? Vi börjar alltid med det.

HI- RES FIRMING LOTION LIFESTYLE SHOT

Sedan arbetar vi baklänges därifrån. Vi säger, "Ok, om människor har problem med sömnen – vad är lösningen? Vårt namn är ThisWorks, så det måste fungera. Det är lätt att säga, men det är här vetenskapen kommer in.

Alla våra produkter passerar genom en panel med femtio oberoende användare som verifierar våra påståenden innan produkterna produceras. Om vi påstår att en produkt minskar rynkor eller hudbristningar ser vi till att vi kan verifiera det påståendet genom att använda en panel. Om vi inte kan verifiera det så producerar vi inte produkten utan fortsätter att utveckla den tills påståendet är sant. Vi går sedan ett steg längre och utför oberoende kliniska tester för att ytterligare stödja de starkare påståenden vi gör.

Vi tittar inte bara på vår egen marknad i Storbritannien, utan vi tittar även på vad som händer globalt och det inspirerar också våra produkter.

Varför beslöt sig ThisWorks för att samarbeta med RadissonBlu?

Jag tror det finns två anledningar.

För det första har det att göra med Radisson Blus inställning till onödiga kemikalier. Redan från tillverkningsprocessens början undviker vi syntetiska dofter och onödiga kemikalier. Vi använder heller aldrig paraffiner, sulfater, GMO:s eller mineraloljor. Radisson Blu bestämde sig också för att använda dessa renare formler i sina produkter.

För det andra var det den tradition av design som Radisson Blu har, och ert intresse av att skapa stilfulla miljöer för era gäster. Några av era tidiga hotell i Sverige stod verkligen i förgrunden vad gällde design och det vann anklang hos oss som varumärke.

Hur ser dina skönhetsrutiner ut?

Tvätta alltid bort sminket innan du går och lägger dig, även om du inte känner för det. Rengöring är det viktigaste av allt i en bra skönhetsrutin. Inte bara för att tvätta bort bort smuts och fett från dagen, utan även för att stimulera cellomsättning. Om du inte regelbundet tar bort det över lagret celler kan din hy blir grå och förlora sin naturliga lyster. Det är viktigt att göra det försiktigt. Du vill inte heller ta bort för mycket – det kan orsaka andra problem. Jag brukar använda 5-In-1 Cleansing Water. Den här produkten är fantastisk eftersom den tar bort allting, inklusive ögonsmink.

Jag använder också vår No Wrinkles Eye Repair som innehåller naturliga extrakt som avgiftar din hud under natten. Detta är en process som din kropp vanligtvis gör automatiskt, men produkten hjälper till att göra det mer effektivt. Om du inte får tillräckligt med sömn byggs glycotoxins upp (det avfall dina celler producerar i slutet av sin cykel). Om du inte får tillräckligt med sömn kan det här avfallet ackumuleras, vilket innebär att din hud börjar åldras snabbare och du får subkutan hudtrötthet.  Det innebär oönskade resultat som mörka ringar, påsar under ögonen eller slapp hud. Jag har två små barn och att driva ett företag med en bebis är givetvis utmattande, så för mig är de här produkterna en räddning.

Jag avslutar med en riktigt bra fuktighetsbevarande kräm. Den jag använder heter No Wrinkles Midnight Moisture. Precis som produkten ovan är den anti-åldrande och avgiftande.

Om du kan skapa en bra kvällsrutin kommer den göra dig mycket gott.  Din hud reparerar sig själv under natten. Så om du inte bryr dig så missar du en chans att hjälpa din hud under nattens återbildningsperiod.

På morgonen rengör och fuktar jag huden precis som på kvällen, men jag använder produkter som fokuserar mer på att skydda mig från omgivningen – som ett serum med vitamin C. Det är det perfekta skyddet mot fria radikaler som föroreningar och ljus. Det är också fantastiskt om du lider av pigmentering eller pigmentfläckar, och det bidrar verkligen till att hålla dem under kontroll.

HI- RES PERFECT LEGS LIFESTYLE SHOT

Under sommaren använder jag även några av våra benprodukter. Perfect Leg Skin Miracle är perfekt för människor som reser och kanske inte kommer från soliga klimat men helt plötsligt måste visa benen.  Produkten är fuktighetsbevarande och ger dig en mycket diskret solbränna – vem som helst kan använda den oavsett hudfärg, och den hjälper även till att täcka skönhetsfel.  Även om du inte har världens snyggaste ben så kan den här produkten ge dig lite mer självförtroende.

ENERGY BANK RANGE SHOT LANDSCAPE FINAL

Vi håller även på att lansera en ny handkräm som heter Energy Bank Hand Makeover. Den är lite som smink för händerna. Den förbättrar omedelbart händernas utseende och känsla. De ser lite yngre ut. Så den ger ditt självförtroende ett lyft när du möter en ny dag.

Reser du mycket? Vilka råd, trick och produkter använder du för att känna dig pigg i kropp och tanke?

Förutom att se till så att jag får en god natts sömn letar jag upp ett gym. Det ger mig energi och hjälper mig att bli av med jetlaggen. Jag frågar också om det finns massage tillgänglig på hotellet för att påskynda återhämtningsprocessen.  Före sängdags stänger jag alltid av TV:n och antingen läser eller spelar avkopplande musik. Genom att helt enkelt minska stimulansen, sova gott och följa en bra hygienrutin kan du snabbt komma in i den naturliga rytmen på den plats du reser till.

Deep Sleep Pillow Spray. Hur fungerar den? Vad gillar du mest med den?

Deep Sleep Pillow Spray är en sömnlösning. Vi använder rätt kombinationer av eteriska oljor för att leverera de resultat vi vill ha. De huvudsakliga oljorna är lavendel, vertivert och kamomill.

Det är särskilt viktigt var lavendeln kommer ifrån.  Den måste komma från en särskild region där jorden har en rätt kvalitet för den kemiska nedbrytningen av lavendeln – så att du får de där sömngivande egenskaperna. All lavendel fungerar inte lika bra. Om du hämtar lavendeln från en annan del av världen än den vi vanligtvis hämtar den från skulle vi inte få samma fördelar.  Om du använder syntetisk lavendel så fungerar det faktiskt inte alls.  Anledningen till att jag vet detta är att vi använde en placebo med syntetisk lavendeldoft när vi utförde våra kliniska tester. Så den kanske luktar likadant, men resultaten visade att den inte alls fungerar.

Deep Sleep Pillow Spray är en av våra bäst säljande produkter i alla våra återförsäljningskanaler över hela världen. Den är attraktiv för alla personer eftersom den inte anses vara en "feminin" doft. Den är ganska sofistikerad. Den har en mycket mer komplex doft än om vi bara använt lavendel eftersom vertivert har en ganska "träaktig" doft. (Om du undrar vad vertivert är så är det en olja som vanligtvis används i dofter på grund av sina lugnande egenskaper). Vi utförde en studie på alla åldersgrupper och fann att det inte var någon skillnad på hur män och kvinnor reagerar på doften. Vad som var intressant var att vi fann olika resultat beroende på ålder.

Personer i gruppen över 55 år har till exempel ofta problem med sömnrelaterad oro och insomning. I studien såg vi att människor i den åldersgruppen reagerade mycket starkt på sprayen. 100 % av användarna över 56 år sa att de vaknade mindre ofta och sov längre när de använde kuddsprayen.

box&bottle front 1 - clippedDen fungerar för de flesta. Den fungerar omedelbart. Du behöver inte vänta en vecka eller 28 dagar. Du vet genast om den fungerar för dig eller inte.  Så om du bor på ett hotell och har sömnproblem kommer du förmodligen att sova bättre om du använder sprayen. Det är den enkelheten som gör den så fantastisk.

Vi säger att "med sömn kommer skönhet". Så det bör vara det första steget i din skönhetsrutin. Det är enkelt, effektivt och naturligt. Det får dig att känna dig väl till mods och se bra ut. Det är egentligen ganska logiskt.

Om du satt fast på en öde ö och bara kunde ta med dig tre produkter, vilka skulle de vara? 

Jag skulle definitivt ta med mig In Transit Skin Defence SPF 30 eftersom det är viktigt för mig att förhindra för tidigt åldrande.  Den ger dig även ett brett skydd mot UVA och UVB och skyddar mot de ålderstecken som UVA orsakar. Det är faktiskt ganska svårt att ge skydd mot UVA i en produkt, men den här gör det.

Jag skulle ta med mig Skin Deep Dry Leg Oil och jag skulle använda den på hela kroppen. Det är en helt fantastisk fuktighetsbevarande kräm, anti-åldrande-produkt och hudkräm. Det finns inte en kroppsdel som den inte har lyckats hjälpa vad gäller envist torr hud – inklusive mina hälar!

Den tredje produkter jag skulle ta med mig är Deep Sleep Bath Oil som jag använder på två sätt:

Jag duschar med den eller använder den i badet eftersom det är den mest omedelbara stresslindraren jag känner till.  Den har en hög koncentration av de lugnande och sömngivande ingredienser som även finns i vår kuddspray, och badets värme maximerar deras effekt för en fullständig aromaterapatisk upplevelse. Den lugnar mycket effektivt efter en hård dag på jobbet och får dig i stämning inför en avkopplande kväll.

Jag använder den inte bara för att somna snabbare utan även för att "stressa ner".

På vilket sätt skiljer sig ThisWorks från andra skönhets- och hudvårdsalternativ?

Vi upptar ett utrymme som vi inte tror att någon annan använder rättmätigt, vilket är i korsningen mellan skönhet och välbefinnande.

InTransit

Vi har en bakgrund inom aromaterapi och dess effekter på ditt välbefinnande, därav produkter som Deep Sleep-serien, men vi har även vunnit priser som ett skönhetsmärke. In Transit-serien som ni har på Radisson Blu har varit otroligt framgångsrik för oss. In Transit Camera Close Up-produkten var vår bäst säljande hudvårdsprodukt förra året. Victoria Beckham tweetade till och med om den och sa att den var en nödvändighet!

Vi har vunnit 48 branschpriser i skönhet och med vår Creative Director Kathy Phillips inverkan har vi en mycket modern och stilfull position. Så det finns egentligen inget varumärke som har samma marknadsposition som oss och erbjuder verkligt trovärdiga skönhets- och wellnessprodukter.

Och till sist, vilken är din favoritplats att besöka och varför?

Jag gillar att åka till Ibiza. Det är min andliga hem. Jag åker dit varje sommar.

Berätta vad du tycker