Hur den digitala tekniken kan förbättra affärsmöten

#DesignedForSuccess

Visste du att vi förlorar upp till 22 minuter per dag, eller två hela arbetsveckor per år, på grund av tekniska problem? Ingenting gör oss så frustrerade under en stressig arbetsdag som problem med internetuppkopplingen, försök att få igång teknisk utrustning som inte fungerar eller andra tekniska problem som hindrar dig från att göra ditt jobb. Om du någonsin har hållit en presentation har du förmodligen redan stött på ett antal tekniska problem som adaptrar och kablar som fattas eller problem med ljud och internetanslutning. I dessa fall kan tekniken kännas mer som ett hinder än en möjliggörare – men det behöver inte vara så.

89 procent av oss tror att den nya tekniken kommer att förbättra vårt sätt att bedriva affärsmöten i framtiden. Har du hört talas om virtuell verklighet (VR)? Det kan vara ett exempel på den typ av teknik som kan förbättra produktiviteten vid möten, genom att låta deltagarna "visas" i möten som äger rum på andra sidan jordklotet.

Låter det för sci-fi för dig? Här är några sätt som teknik, som redan är allmänt tillgänglig, kan förbättra kvaliteten på ditt möte och hur du undviker tekniska problem.

Pensionera ditt gamla USB-minne och anslut dig till molnet

Var brukar du lagra din presentation innan du går till en extern presentation? Ett USB-minne? Du är inte ensam. Innan molnlösningar infördes var det både enkelt och praktiskt att lagra dokumenten på ett USB-minne, på grund av dess storlek, eftersom nästan alla enheter som används för presentationer har en USB-port. Men USB-minnen är inte det säkraste sättet att lagra information. De kan (och kommer troligtvis) tappas bort, förvanskas, stjälas eller gå sönder, vilket inte är så praktiskt om någon av dessa situationer uppstår på väg till en presentation. Genom att lagra filerna på en molnbaserad lösning kan du undvika de flesta av dessa problem. Att lagra dina dokument i molnet är inte bara säkrare och snabbare, det gör också att du kan komma åt dina filer från en rad olika enheter. Dessutom behöver du inte att hantera någon kabel. Allt du behöver för att komma åt dina filer som lagras i molnet är en internetanslutning. Alla Radisson Blu-hotell erbjuder gratis Wi-Fi med hög hastighet, så det är aldrig några problem att komma åt filer i molnet under dina affärsevenemang hos oss.

Gör ditt möte mer intressant med AV-teknik

Audiovisuell teknik har funnits i årtionden, men det detaljrika berättande som denna teknik möjliggör under möten eller presentationer är ovärderlig. Presentationer med audiovisuell utrustning är emellertid känsliga för tekniska problem, som borttappade kablar och adaptrar. Det bästa sättet att undvika olika tekniska problem är att prata med personalen innan mötet eller presentationen för att se om de kan tillgodose alla dina tekniska krav. Se också till att testa utrustningen innan presentationen om detta är möjligt.

Presentera från en Apple-enhet? Ta då med egen Displayport till VGA-kabeln, för säkerhets skull. Vid alla Radisson Blu-hotell hittar du förstklassig audiovisuell utrustning för att se till att dina möten och presentationer alltid löper smidigt.

Samarbeta smartare med teknik

Ett sätt som tekniken ökar effektiviteten i möten är genom införandet av avancerade och innovativa produkter som gör det lättare att arbeta tillsammans. Trött på att föra anteckningar på din dator under mötet? Med en smartboard, som i grunden är en interaktiv whiteboard, kan du föra anteckningar som sparas direkt till din dator med bara ett klick. Utvalda Radisson Blu-hotell erbjuder denna typ av teknik, eller DigiCharts.

Vårt eleganta Radisson Blu Hotel, Berlin har Apple Airplay i möteslokalerna och vårt Frankfurt-hotell erbjuder en interaktiv 55-tums MultiPad – bara för att nämna några av de innovativa tekniska utrustningar du har till ditt förfogande när du håller ditt affärsmöte på ett Radisson Blu-hotell.

Om du vill att tekniken ska fungera till din fördel under nästa affärsmöte eller presentation bör du hålla ditt evenemang på Radisson Blu!

 

Berätta vad du tycker