Högtflygande designs med Christian Lundwall

Christian_Lundwall_large

När den berömde svenska designern Christian Lundwall designade Radisson Blu Hotel, Moscow Sheremetyevo Airport fokuserad han på affärsresenären.  Vi stämde möte med honom för att ta reda på mer om hans designstrategi för det här prestigefyllda nya projektet …

 

Den urbana stil och den New York Mansion House-stil som du är känd för ligger till grund för inredningen i det nya hotellets samtliga rum. Berätta lite mer om hur det tar sig uttryck i några av de enskilda elementen.

Ett par av de viktigaste faktorerna man måste ta i beaktande i det inledande skedet av ett nytt projekt är byggnadens läge och den typ av människor som kommer att använder lokalerna. Flygplatshotellet Radisson Blu Moscow Sheremetyevo designades med affärsresenären i åtanke på grund av närheten och den direkta tillgången till Moskva flygplats.

Room view 3

Hotellets 391 rum har alla designats i antingen urban stil eller New York Mansion House-stil. Trots att dessa stilar är relativt distinkta har rummen en hemtrevlig och välkomnande känsla.

 

För affärsresenärer som reser ofta kan alla hotellrum börja se likadana ut! Vad har du gjort för att försöka se till så att rummen i det här hotellet sticker ut?

Det finns olika åsikter om det. Jag tror att affärsresenärer som väljer flygplatshotell vill känna igen sig, bland annat vad gäller förtrogenhet med funktioner – de vill till exempel inte behöva läsa en manual för att ta reda på var de elektroniska apparaterna finns eller hur de används. Room view 4

 

Flygplatshotellet Moscow Sheremetyevo är designat i linje med Radisson Blus traditionella rum, vilka är perfekta för affärsresenärer.  Om gästerna känner igen rummets stil känner de sig hemma och bekväma i sin miljö.

 

Vilken slags reaktion (både känslomässig och fysisk) hoppas du få på den här hotelldesignen?

Mycket enkel: en god natts sömn i ett bekvämt och rent rum, och känslan av att man får god valuta för pengarna – det är receptet för en bra hotellvistelse för mig.

 

Stötte du på några särskilda utmaningar under projektet?

Hotellets runda form visade sig bli en utmaning under designprocessen. Samtliga rum var olika, vilket gjorde det svårare att utnyttja utrymmet effektivt.

Exterior

Vilket är det första steget när du påbörjar ett projekt som det här?

Varje projekt börjar med en designgenomgång med kunden, i det här fallet hotellkoncernoperatören. Jag arbetar med ett designteam på över 18 designers. Först granskar vi marknaden, bl.a. genom att fokusera på hotellets läge och gästernas demografi, och genom att utföra en grundlig analys av konkurrenterna.

 

Hur har din inställning till stil, vad gäller hotell, utvecklats under din karriär?

Jag anser att stil är en kontinuerlig process som hela tiden utvecklas i takt med inflytelserika faktorer som mode och teknik.

Room view 5

LWA-designteamet reser regelbundet runtom i världen för att hitta nya och utvecklande designstilar, och för att hämta inspiration från olika kulturer och människor. Alla våra designprojekt inspireras av dessa trender, inklusive designen av det imponerande Radisson Blu Hotel, Moscow Sheremetyevo Airport.

 

Berätta vad du tycker