Helsingborg - en trendig och kontinental matstad

Radisson Blu Metropol Hotel Helsingborg Bar

Helsingborg har under åren växt till att bli en destination för livsnjutare av rang. Hit åker såväl svenskar som danskar, tyskar och andra européer för att njuta av långa sköna promenader bland kullar och hav. Ibland blir promenaderna på en av bygdens omtalade golfbanor eller på stadens historiska kullerstensgator kantade av butiker och mysiga restauranger. I 2017 hölls Årets Kock i Helsingborg, en satsning av staden för att lyfta det kulinariska i bygden.

Det är mycket spännande att följa restauranglivet i Helsingborg. Stadens närmsta granne är danska Helsingör vilket märks i de kontinentala trender som snabbt når hit! Vi har tagit pulsen på några av de nu mest omtalade restauranger i staden. Här kommer vårt recept för en perfekt Helsingborgsweekend med Restaurang-hopping!

Börja kvällen med champagne

Är du inte redan en lycklig Helsingborgsbo, så bor du centralt och trendigt i designad miljö på nya Radisson Blu Metropol Hotel.  Hotellet har snabbt blivit ett vattenhål för både hotellgäster och Helsingborgsbor.

Radisson Blu Metropol Hotel Helsingborg restaurant Nellys Food Etc

Börja kvällen med ett glas rosa champagne och en förrätt i hotellets egen restaurang Nelly´s Food Etc. Passa på i oktober månad, då ni förutom att få en härlig start på kvällen också bidrar till välgörande ändamål. Nelly Krook är restaurangens musa som på sent 1800-tal bidrog till att fattiga och sjuka Helsingborgare fick en bättre tillvaro genom allmosor i allsköns form, i nutid förs hennes goda gärningar vidare. I oktober skänks 10% per sålt glas rosa champagne till Rosa Bandet och cancerfonden. Förrätterna i restaurangen är läskande rakt igenom, en kombination av noga utvalda råvaror av köksmästaren Kim samt kökets matlagningskonster. Tips är att sitta vid ett av de höga borden så ni har bra utsikt över allt som händer i den vackra miljön!

Rose Champagne

Trivsam matupplevelse på Drottninggatan 35

Huvudrätt och efterrätt blir en skön 15 minuters promenad bort längs med Nordens äldsta gågata, Kullagatan. Siktet är inställt på Drottninggatan 35, en välkomnande Bistro med rutiga golv och en varm skön atmosfär. Här är menyn en härlig fusion mellan Asien och Europa. Alla rätter är upplagda för att delas mellan flera om man så önskar, något som gör matupplevelsen lite extra trivsam. Rekommendation är att beställa 2 mellanrätter. Även här märks tydligt denna förkärlek för råvaror som genomsyrar så många av Helsingborgsbygdens restauranger.

Drottninggatan 35 Helsingborg

Avsluta kvällen med trendiga cocktails

Cocktails bör intas på trendiga KOL & Cocktails på Södra Storgatan. Här möts man av en härligt murrigt miljö, med kul detaljer i både inredning och på menyn. En cocktail i den spektakulära hammockgungan i entrén gör kvällen lite extra kul! KOL’s cocktails har blivit ett signum för restaurangen, och här kan man avnjuta en läskande Scarface eller varför inte en Gingerita såhär i förkylningstider?

Cocktails Helsingborg

Härifrån har man sedan bekvämt gångavstånd tillbaka till hotellet och den sköna sängen…eller fler cocktails i Nelly’s Food Etc. Vi ses i Helsingborg!

Berätta vad du tycker