Helsingborg och Årets Kock- en bra kombination i denna trendiga och kontinentala matstad

Helsingborg har under åren växt till att bli en destination för livsnjutare av rang. Hit åker såväl svenskar som danskar, tyskar och andra européer för att njuta av långa sköna promenader bland kullar och hav.  Ibland blir promenaderna på en av bygdens omtalade golfbanor eller på stadens historiska kullerstensgator kantade av butiker och mysiga restauranger.  I år kommer semifinalen av Årets Kock att hållas i Helsingborg, en satsning av staden för att lyfta det kulinariska i bygden.

radissonblu-metropol-hotel-hotell-helsingborg-restaurang-nellysfoodetc-restaurant

Det är mycket spännande att följa restauranglivet i Helsingborg. Stadens närmsta granne är danska Helsingör vilket märks i de kontinentala trender som snabbt når hit! Inför semifinalen av Årets Kock, så har vi tagit pulsen på några av de nu mest omtalade restauranger i staden. Här kommer vårt recept för en perfekt Helsingborgsweekend med Restaurang-hopping!

Är du inte redan en lycklig Helsingborgsbo, så bor du centralt och trendigt i designad miljö på nya Radisson Blu Metropol Hotel.  Hotellet har snabbt blivit ett vattenhål för både hotellgäster och Helsingborgsbor.

rosa champagne

Börja kvällen med ett glas rosa champagne och en förrätt i hotellets egen restaurang Nelly´s Food Etc.  Passa på nu i oktober månad, då ni förutom att få en härlig start på kvällen också bidrar till välgörande ändamål. Nelly Krook är restaurangens musa som på sent 1800-tal bidrog till att fattiga och sjuka Helsingborgare fick en bättre tillvaro genom allmosor i allsköns form, i nutid förs hennes goda gärningar vidare. I oktober skänks 10% per sålt glas rosa champagne till Rosa Bandet och cancerfonden.  Förrätterna i restaurangen är läskande rakt igenom, en kombination av noga utvalda råvaror av köksmästaren Kim samt kökets matlagningskonster. Tips är att sitta vid ett av de höga borden så ni har bra utsikt över allt som händer i den vackra miljön!

drottninggatan 35_1

Huvudrätt och efterrätt blir en skön 15 minuters promenad bort längs med Nordens äldsta gågata, Kullagatan. Siktet är inställt på Drottninggatan 35, en välkomnande Bistro med rutiga golv och en varm skön atmosfär.  Här är menyn en härlig fusion mellan Asien och Europa. Alla rätter är upplagda för att delas mellan flera om man så önskar, något som gör matupplevelsen lite extra trivsam. Rekommendation är att beställa 2 mellanrätter. Även här märks tydligt denna förkärlek för råvaror som genomsyrar så många av Helsingborgsbygdens restauranger.

Cocktails bör intas på trendiga KOL & Cocktails på Södra Storgatan. Här möts man av en härligt murrigt miljö, med kul detaljer i både inredning och på menyn. En cocktail i den spektakulära hammockgungan i entrén gör kvällen lite extra kul! KOL’s cocktails har blivit ett signum för restaurangen, och här kan man avnjuta en läskande Scarface eller varför inte en Gingerita såhär i förkylningstider? Härifrån har man sedan bekvämt gångavstånd tillbaka till hotellet och den sköna sängen…eller fler cocktails i Nelly’s Food Etc.

001

Årets Kock- SM i matlagning

18 kockar kommer till semifinalen i Årets Kock 2017 som hålls på Helsingborgs Arena. Ett bra och passande event med tanke på den satsning som Helsingborgs stad gjort med projektet ”Sveriges matstad” där man lyfter fram det kulinariska som staden har att erbjuda. Så - den 23 november smäller det på arenan! 18 tävlande kockar ska bli 8 som går vidare till final.   Vem vet- kanske även H.K.H Prins Carl Philip dyker upp då han är beskyddare av tävlingen och även sitter med i tävlingens Hedersjury...

Vi ses i Helsingborg!

Berätta vad du tycker