Upplev sommarstaden Helsingborg

Helsingborg city center in summer

Sommaren närmar sig med stormsteg och varför boka en utlandssemester när du kan njuta både av långa sandstränder och härlig kultur i sommarstaden Helsingborg. Har du drömt om att lära dig vindsurfa? Eller vill du helst slappna av på golfbanan, uppleva vackra vandringsleder eller lära dig om astronomi? Vår sommarguide för Helsingborg har något för alla.

Dagstur till Helsingör

Du kommer aldrig vara närmare Danmark än när du är i Helsingborg! Hoppa på färjan och njut av en 20-minuters båtresa innan du anländer i Danmark. Även om ingen större planering krävs då färjorna går tätt kan du hitta exakta tidtabeller och priser på Scandlines. Trots att sundet förr varit med om många blodiga krig är Helsingborg och Helsingör idag världens äldsta vänorter. Landmärken som finns kvar från dessa tider är bland annat Kronobergs slott på den danska sidan och fästningstornet Kärnan på den svenska.

Beach in Helsingborg

Vandra på Söderåsen

Snöra på dig vandringskängorna och förbered dig på att uppleva en av Sveriges vackraste nationalparker. Öster om Helsingborg hittar du Söderåsens nationalpark, en bokskog med dramatiska dalar och vattendrag. Parken är även en av de största sammanhängande naturskyddade ädellövskogarna i Nordeuropa.

Skäralid SöderåsenLär dig vindsurfa på Vikingstrand

På en lång sandstrand I norra Helsingborg med badbryggor och glasscaféer hittar du Vikingstrand Vindsurfingklubb. För den äventyrliga som tröttnat på att ligga på stranden med en glass i handen erbjuds här nybörjarlektioner i vindsurfing. Då sporten i högsta grad är vindberoende sker först en intresseanmälan på surfklubben. När vädret sedan tillåter riggas seglen och en tre timmar lång nybörjarkurs tar sin början. Har du seglat tidigare kommer du ha nytta av det då grunderna i vindsurfing är mycket likt segling, ett bra balanssinne är inte heller att underskatta!

Wind Surf Vikingstrand Helsingborg

Ven

Har du tid att ta en lite längre tur vill vi rekommendera att besöka ön Ven. Du kommer dit genom att först ta dig till Landskrona, 30 km söder om Helsingborg. På Ventrafiken hittar du sedan tidtabell och priser för att bäst planera dagsturen. Ven erbjuder både god mat, konst och kultur i en idyllisk lantlig miljö. Större delen av kusten kring ön är naturreservat vilket är en anledning till att ön fortfarande är lämnad oförstörd. Ett måste när du besöker Ven är att besöka Tycho Brahes Museum. Här kan du se ljud- och ljusspel i observatoriet, utställningar och den rekonstruerade renässansträdgården. För barnen finns den idéhistoriska lekparken där man kan prova 15 olika sätt att leka under 1500-talet.

Renaissance Garden Ven

© Tycho Brahe-museet, Ven

Sveriges bästa golf

Vasatorps Golfklubb är en av Skandinaviens främsta golfklubbar som välkomnar golfare på alla nivåer. Med fyra banor och 54 hål kommer även den mest inbitna golfaren bli utmanad. Golfbanan är utsedd till Sveriges bästa enligt ‘World Golf Awards’ i 2015, 2016 och 2017(!) och har många spännande event på gång under våren och sommaren. Vi har listat några som du kan läsa mer om och anmäla dig till på Vasatorp Golfklubbs hemsida.

Vasatorpets Golf Club Helsingborg

© Vasatorpets GK

Jonsters Charity Masters hålls varje år. Spelformen är 4-manna Texas Scramble och eventet bidrar till att stödja Jonsters Charity, en organisation som jobbar för att skapa en bättre tillvaro för barn och ungdomar.

På familjedagen på Vasatorps Golfklubb har hela familjen chans att prova på golf med gratis golflektioner. Tidigare år har närmare 500 familjer deltagit och skapat en minnesvärd dag.

Vasatorpets Golf Club Helsingborg

 ©Vasatorpets GK

Boende och golf går hand i hand på Radisson Blu Metropol Hotel Helsingborg. Hotellet har ett partneravtal med Vasatorps Golfklubb vilket innebär att du har möjlighet att boka ett golfpaket i samband med hotellbokningen.

Berätta vad du tycker