Handla smart på rean

Just nu är det rea i alla skyltfönster i Göteborg. Butikerna och klädkedjorna gör plats för vårens nyheter genom att sälja ut tidigare kollektioner till riktigt bra priser. Men tänk dig för innan du handlar, det är lätt att bli lite väl entusiastisk och bara handla för att det är billigt. Om du vill undvika att komma hem med plagg som bara blir liggande längst in i garderoben så kommer här några tips på vägen.

 

Rensa garderoben innan

Vad behöver du? Många plagg bor gärna kvar på hyllorna av sentimentala skäl. Men hur mycket använder du dem egentligen? Ett bra sätt att rensa garderoben är att bära alla plagg en dag i taget. De som du inte känner för kan du lämna in till klädåtervinning hos exempelvis Myrorna eller Röda Korset. Nu kan du dessutom återvinna trasiga kläder och textilier, något som exempelvis Weekday har satsat på. Det finns alltså inga ursäkter för att slänga gamla kläder i soporna, hur uttjänta de än är.

 

Satsa på klassiskt

Somliga modeller ändras bara lite grann från kollektion till kollektion. Leta efter klassiska basplagg i bra kvalitet med färger som inte känns daterade när våren kommer. Ta en titt på NK, som har många av de där klassiska märkena. Filippa K brukar ha fina kläder i sköna material som håller säsong efter säsong. På NK hittar du också mängder av andra varumärken att fynda på rean, som Acne, Hunkydory, Tiger, Abecita, Dagmar och mycket mer. Passa på att ta ett varv på skönhets- och inredningsavdelningen när du ändå är på NK. Förutom att du kan fynda från varumärken som annars är ganska dyra, är det alltid inspirerande att bara se sig omkring, lukta och känna.

Precis bredvid Filippa K på Västra Hamngatan hittar du butiken Mouche, ett annat utmärkt ställe att passa på att handla hos när det är rea. De handplockar en fin blandning av skor, kläder och accessoarer från New York, Paris, Milano och London.

 

Det finns mer än bara kläder

Glöm inte hemmet när du fyndar! Många inredningsaffärer har rea de också. Och bra inredning finns det verkligen gott om i Göteborg. Artilleriet är en butik fylld av fantastiska varor, handplockade av dem själva. Sortimentet består av en utvald blandning av klassiska vintageprodukter och nyskapande design från hela världen. Håll utkik på deras Facebooksida där de brukar annonsera sina rea-varor. Andra heta tips är Norrgavel med sina omsorgsfullt svensktillverkade kvalitetsmöbler i massivt trä, eller designbyrån Krypton Form vars produkter är skapade och valda utifrån en självklar funktion eller enkel form.

 

Ett avslut värdigt en vinnare

Precis runt hörnet från alla butiker och shoppinggator mitt i centrum, ligger Radisson Blu Scandinavia Hotel, Göteborg. Avsluta dagen här, med ett dopp i hotellets bubbelpool och riktigt god mat i restaurangen. Se till att fylla på kolhydraterna för nästa dag vaknar du till en helt ny dag av shoppingmöjligheter. Alla butiker ligger endast en kort promenad från hotellet, så det är inte svårt att hinna fynda.

Berätta vad du tycker