Göteborg från den rätta sidan

Stora hamnkanalen Göteborg

Sommaren i Göteborg ska upplevas från vattnet. Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg har en enastående utsikt över hamnen och ett unikt läge i den spännande stadsdelen Lindholmen. Här har du nära till både city och havet – med färjan tar du dig enkelt till stadsdelarna Haga och Linnéstaden på andra sidan Göta älv.

Passa på att prova prisbelönta hotellrestaurangen Cuckoo’s Nests grillbuffé, som serveras på uteserveringen vid vattnet, när du besöker Radisson Blu Riverside Hotel i sommar. Eller koppla av på hotellets soliga takterrass, ta ett dopp i spa-poolen och njut av solnedgången.

Anrikt och modernt på Lindholmen

Lindholmen är en modern stadsdel vid vattnet i Göteborg där nya bostadsområden, teatrar och kaféer tagit plats. Heta sommardagar är det svalkande att promenera längs kajerna i hamnen. Med mobilen i hand lämnar du hotellet och kan enkelt besöka sidan Kajpromenaden som tipsar om matställen, konst och historia i närheten. Fikadags? Slå dig ner på Snövit Konditori eller Baka Stenugnsbageri, som båda ligger i närheten av Radisson Blu Riverside Hotel.

Med ny energi i kroppen är du kanske redo för högre höjder? Promenera upp till Slottsberget, spana in trähusen och upplev känslan av anrikt fiskeläge. Väl uppe på berget har du magnifik utsikt över älven och Göteborg.

Sommar vid vattnet

Havet, Göta älv och kanalen är en viktig del av Göteborg. Ett härligt sätt att uppleva staden är att ta en av färjorna, som låter dig glida fram över älven och hoppa av på ena eller andra sidan. Från Lindholmspiren kan du åka Älvsnabben som stannar på olika platser i närområdet, eller Älvsnabbare som gratis tar dig till Rosenlund med Linnéstaden och Haga på fem minuter. Hamnen Lilla Bommen fungerar som knutpunkt för Älvsnabben och Paddan Hop On–Hop Off. Med Paddan åker du guidad tur vidare på kanalen genom centrala Göteborg – du kan hoppa på och av hur många gånger du vill under ett dygn.

Haga och Linnéstaden

Haga är den bilfria stadsdelen med vackra gamla trähus i centrala Göteborg. Är du shoppingsugen är Haga det givna valet – här finns en lång rad butiker med specialiteter som hattar, skandinavisk design, leksaker och choklad. I Haga hittar du också flera välrenommerade kaféer. Stannar du till kvällen och är sugen på klubb eller konsert går du självklart till Pustervik, som varit en central del av Göteborgs nattliv sedan 1920-talet.

Granne med Haga ligger Linnéstaden – Göteborgs gröna sida. Här finns Slottsskogen och Botaniska Trädgården. Slå dig ner med en glass i handen och lapa sol innan dagen fortsätter. I Linnéstaden kan du upptäcka second hand-butiker, gallerier och kaféer. Bönor och Bagels på Linnégatan brygger sitt kaffe på egenkomponerade blandningar och surdegsbageriet Alvar & Ivar bakar KRAV-märkt med lokalproducerat mjöl. Är det läge för en kall öl i värmen? Titta in på Vink, Beefeater eller Oscar & den lille, som alla säljer öl från Linnéstadens mikrobryggeri.

Berätta vad du tycker