Göteborg bjuder på kalas

Göteborgs kulturkalas

Vad sägs om att gå på kalas i dagarna sex och festa, lyssna på musik, se konst, gå på teater och äta spännande mat från hela världen? Göteborgs Kulturkalas, som pågår mellan den 12 och 17 augusti, vill inspirera alla besökare att både upptäcka nya saker och fortsätta uppleva stadens kulturutbud resten av året. Faktum är att det är en av Skandinaviens största kulturfestivaler med sina 1,3 miljoner besökare. Och du är bjuden!

Radisson Blu Scandinavia Hotel Göteborg ligger mitt i city och är ett perfekt boende för dig som vill uppleva så mycket som möjligt under kalaset. Bokar du tre nätter får du upp till 15 % rabatt, så passa på om du vill stanna lite längre. Känner du dig en aning mör efter alla festligheter, erbjuder hotellet både massagebehandlingar och bubbelpool.

Göteborgs kulturkalas
Bild av @eliin9

kulturkalas-mat
Bild av @sali0003

Programmet är fullt av höjdpunkter. Här är några av dem:

International Street Market

Kom till Gustav Adolfs Torg och smaka på världen. På International Street Market hittar du mat, konst och hantverk från hela Europa. Njut av frukt och grönt, delikatesser och olika hantverk – allt är lokalproducerat och färskt – varje dag från klockan 10 till kvällen.

International Street Market
Bild av @malindaaanielsson

International Street Market
Bild av @doktorvinter

Skrattfesten

Gillar du ståuppkomik får du inte missa Skrattfesten – en rolig tradition på Kulturkalaset för sjunde året i rad. I år står några av Sveriges främsta ståuppkomiker för underhållningen, eller vad sägs om Özz Nûjen, Emma Knyckare och Marika Carlsson?

Linnea Henriksson

I februari följde Linnea Henriksson upp succédebuten med albumet ”Du söker bråk, jag kräver dans”. Och titeln säger en hel del om skivan – för det här är musik som är omöjlig att sitta still till. Linnea Henriksson sjunger på svenska i lekfulla produktioner och kommer att bjuda på flera pärlor till låtar och en svettig kväll.

Linnea Henriksson
Bild av @eriksteffen

Upmarket

Unikt konsthantverk och egentillverkad design, och en exklusiv blandning av bärbart och brukbart. Det är vad design- och konsthantverksmarknaden Upmarket handlar om. Botanisera bland smycken, keramik, textil och glaskonst, från ett 50-tal konsthantverkare från hela Sverige, och prova på att smida eller att trycka vid tryckbord. Marknaden pågår i tre dagar – fredag till söndag.

Daniel Adams-Ray

Äntligen är han tillbaka med nya kreationer. Rapparen, sångaren och modedesignern Daniel Adams-Ray är en av Sveriges mest hyllade och mångfacetterade artister med massor av saker på gång, vilket kanske är förklaringen till att det tagit tre år att göra klart den nya skivan. ”Innan vi suddas ut” är en fin samling luftiga poplåtar, med texter som är betydligt hårdare.

Daniel Adams-Ray
Bild av @annabetlehem

Kåldolmar & Kalsipper

Pjäsen Kåldolmar & Kalsipper är baserad på Nationalteaterns kultiga barnskiva från 1976 med samma namn. I Parkteaterns och storbandet Club Killers tappning har låtarna förvandlats till reggae, ska, rock steady och calypso. Denna äventyrliga familjekonsert har gjort succé i Stockholms olika parker under sommaren, med mod, solidaritet och dans som huvudingredienser. Nu gästar den färgsprakande föreställningen Kulturkalaset. Var beredd på alldans!

Kåldolmar och Kalsipper
Bild av @lottaluna747

Berätta vad du tycker