Gör ditt möte CO2-neutralt med Blu Planet for Meetings

People meeting in forest

Nu är alla möten och events, som hålls på något av våra Radisson Blu-hotell, CO2-neutrala. Utan att det kostar dig som mötesarrangör något extra. Varför? För att vi vill vara det naturliga valet när ansvarsfulla och miljömedvetna företag arrangerar sina möten och events.

Det ska finnas vatten på bordet under ett möte. Men tillgång till rent och friskt vatten är inte en självklarhet i alla delar av världen. Det nya Blu Planet for Meetings ser till att alla möten eller events, som hålls på Radisson Blu-hotell runt om i världen, är CO2 neutrala – utan att det kostar arrangören något extra. Blu Planet for Meetings hjälper också människor i till exempel Guatemala, Malawi och Indien att få friskt dricksvatten genom projekt som omfattar att brunnar borras, hälsosamma ugnar delas ut och biogasanläggningar levereras.

Women working in PeruEn bättre och mer hållbar värld

“Kärnan i vår verksamhet är att ta hand om människor och se till att de får en bra upplevelse Detta innebär även ett större engagemang, som sträcker sig utanför hotellets fyra väggar. Ett engagemang där vi tar hänsyn till människor, lokalsamhället och vår planet. Som kedja har vi arbetat målinriktat med hållbarhet sedan slutet av åttiotalet, vilket gör oss till pionjärer inom området. Det är därför helt naturligt för oss – och det sätt vi bedriver vår verksamhet på – att tänka och handla ansvarsfullt”, säger Inge Huijbrechts, Vice President of Responsible Business i Radisson Hotel Group.

Sedan Parisavtalet slöts och FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling lanserades har fler och fler företag aktivt börjat intressera sig för klimatförändringar, bland annat genom att försöka begränsa sitt CO2-avtryck. Även under sina möten.

“Vi vet att för att ett företag ska vara framgångsrikt är det viktigt att man träffas face-to-face. Ja, det finns faktiskt studier som visar att möten gynnar företagets slutresultat. Vi är experter på att ta fram det rätta ramverket för bra och produktiva möten. Samtidigt har vi en lång rad projekt – utöver Blu Planet for Meetings – som hjälper företaget att minska sitt ekologiska fotavtryck, genom att det håller sina möten hos oss”, säger Inge Hijbrechts.

Brain food buffet for meetings at Radisson Blu Scandinavia CopenhagenBlu Planet for Meetings innebär

  • Avancerad teknologi i möteslokaler och på hotellrummen bidrar till att minska pappersförbrukningen.
  • Brain Food – ett innovativt materbjudande som håller mötesdeltagarna pigga och på gott humör.
  • Super Breakfast – en water-light frukost, där de utvalda råvarorna inte använder alls lika mycket vatten som en vanlig frukost.
  • Miljömärkta hotell i samarbete med GreenLeaders, Earthcheck eller Green Key®
  • Återvinning av avfall på alla hotell (Waste recycling in all hotels)
  • Safehotels Alliance certificering av 100+ hotell
  • Blu Planet återanvändningsprogram för handdukar
  • #BluRoutes – löp- och cykelturer
  • "This Works" – helt naturliga, effektiva hud- och hårvårdsprodukter

Om du vill se till att dina mötesdeltagare är motiverade och aktiva, då finns det möjlighet att – i samarbete med hotellet – arrangera löpturer, guidade cykelturer eller en picknick i en park. Det finns även möjlighet att engagera sig i lokalsamhället, till exempel genom att donera överbliven mat eller plantera träd. Det går även att lägga till skräddarsydda inslag, som matchar ditt företags profil och som ser till att hållbarhet blir en synlig och aktiv del av mötet.

Road crossing trees in forestAtt erbjuda ett säkert ramverk är också att agera ansvarsfullt. Radisson Blu arrangerar stora möten, konferenser och events med många VIP-gäster bland deltagarna – så som statsöverhuvuden, toppolitiker och företagsledare – därför prioriteras säkerhet och ett tryggt ramverk högt, och mer än 100 av hotellen på världsplan är Safehotels Alliance certifierade.

“Vårt mål är att Radisson Blu ska vara det naturliga valet när ansvarsfulla och miljömedvetna företag arrangerar sina möten och events. Det här vill vi uppnå dels genom att se till att vi har rätt ramverk och rätta lösningar, dels genom att vi tillsammans skapar aktiviteter som tar fram de värderingar och det engagemang som både vi och företagen har, på bästa möjliga vis”, avslutar Inge Huijbrechts.

Berätta vad du tycker