Gör City i Stockholm

Är du på konferens i närheten av Arlanda flygplats? Bor du redan på Radisson Blu Airport Terminal Hotel, Stockholm-Arlanda Airport men har tid över för att göra något roligt? Här får du tips på vad du kan göra när du har tid över och vill se mer av Stockholm.

Smidigt in till stan

Snabbast in till Stockholm City Terminal är via Arlanda Express med en restid på 20 minuter. Väl framme har du möjligheter till bra shopping, kaféer, restauranger och andra sevärdheter.

Riddarholmen StockholmMed smaker för alla

Rörigt, högljutt och inget ställe du vill missa. I Hötorgshallen, mitt i city finns gott om val när det kommer till bra luncher för alla smaker. Det kända Melanders serverar färsk fisk och skaldjur och är specialiserade på ostron. Ta en stol vid skaldjursbaren och njut av en skaldjurstallrik och ett glas champagne.

För den som älskar vilt finns Hellbergs Fågel & Vilt. Här kan du köpa med dig fasan, duva, anka, hjortfilé eller varför inte vildsvinsburgare? Bara den som har testat vet hur gott det är. Om vädret tillåter, ta med dig din burgare och slå dig ner på trapporna vid Kulturhuset.

Är du mer sugen på flera små rätter väljer du La Gazelle. Konceptet går ut på att du själv kan välja dina exotiska rätter ur ett brett tapas-sortiment. Lamm är ett måste på din tallrik om du äter här.

Hötorget stockholm

Kända platser i City

Ingen har väl missat cherryblommorna i fantastiska Kungsträdgården mitt i Stockholm City. Under våren blommar träden för fullt och trädgården fylls med förväntansfulla besökare som kommer hit för vackra bilder.

På den här platsen anordnas olika event med jämna mellanrum och beroende på årstid, bland annat konstutställningar och matfestivalen SMAKA på Stockholm.

Kungsträdgården har numera blivit en samlingspunkt för stockholmare men också för alla besökare i staden. Önskar du enklare underhållning? Ta en kaffe på ett fik längs med stråken och bara njut av att titta på alla förbipasserande.

Promenadstråken i Kungsträdgården leder ned mot vattnet. Här finns den Kungliga Operan, Gustav Adolfs Torg, Medelhavsmusset och Sagerska Palatset. Trevlig miljö och vackra vyer över Stockholms ström. Instagramma dina bilder eller checka in på Facebook och visa dina vänner var du befinner dig.

Kungsträdgården stockholm

Bästa shoppingen

Vad vore en resa till city utan shopping? Om det inte är till dig själv kommer gåvan säkert att uppskattas av din vän, släkt, kille eller tjej. Runt om i Kungsträdgården finns många butiker. Gillar du inredning har du bland annat danska Illum Bolighus eller NK Inredning med välkända möbelklassiker och detaljer för hemmet. Gallerior med helhetskoncept som Gallerian och MOOD ligger i närheten där du har möjlighet till effektiv och rolig shopping.

När du är nöjd med din dag väntar Arlanda Express för att ta dig tillbaka till Radisson Blu Airport Terminal Hotel. Om du inte har en tid att passa är bussen ett perfekt färdmedel till flygplatsen för lite mer sightseeing i staden. Bussen avgår med korta mellanrum från Cityterminalen och restiden är på 45 minuter.

Upptäck Mälarens drottning - Stockholm

Berätta vad du tycker