Gastronomi möter fotografi med köksmästare Omer från Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul

Dina sociala medier är säkert översvämmade av bilder av aptitretande måltider som tagits av antingen dig eller dina vänner. Vem älskar inte att skryta om den läckra maten de har framför sig?

Men det kanske kommer som en överraskning att en av våra köksmästare på Radisson Blu älskar att dela med sig av sina kulinariska skapelser på Instagram lika mycket som du gör!

Läs mer om en viss Blu-köksmästare som är baserad i Istanbul och vars fantastiska mat imponerar vad gäller både smak och syn!

OmerEsen (2)

Vad heter du och vad är ditt yrke?

Jag heter Omer Esen. Jag är chefskock på Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul i Turkiet.

Hur blev du köksmästare? Vad var det som inspirerade dig?

Jag har alltid varit intresserad av matlagning, ändå sedan min barndom då jag såg min mor laga mat.  Jag började också laga mat när jag var liten. Även min utbildning handlade om matlagning och min kulinariska skolresa började 1993 och avslutades efter åtta år.

Varifrån får du inspiration när du skapar nya rätter?

När jag skapar en rätt är det mycket viktigt för mig att använda lokala och säsongsbetonade produkter.  Jag följer alla trender från Turkiet och alla globala trender från olika medier, mitt nätverk och mina sociala medier. Eftersom jag är ordförande i Euro-Toques Turkiet vill jag gärna föra fram det turkiska kökets dolda smaker.

När började du använda Instagram och varför?

Jag började använda Instagram för fyra år sedan. Jag älskar att visa människor vad jag gör.  Foton är ett fantastiskt sätt att uttrycka vem du är som person och som köksmästare. Matfoton är ett effektfullt sätt att skapa kontakt med min publik.

Varför tror du att matfoton är så populära på sociala medier?

Människor älskar mat och att ta foton av mat. Mat har traditionellt sett upplevts genom känsel, smak och lukt.  Då användningen av digitala och sociala medier har ökat markant under de senaste åren attraheras människor mer och mer av visuella intryck som foton och videor, och de förlitar sig på bilder och sociala rekommendationer för information om mat.

Har du några favoritfoton som du tagit som du kan visa oss?

Har du några tips om hur man fotograferar mat på Instagram?

Matfotografi handlar om ljussättning och att välja rätt bakgrund.  De viktigaste tipsen är att vara medveten om ljusets intensitet och hur det belyser maten och att noggrant välja och skapa en intressant bakgrund. Att ta naturliga foton, använda rätt färgkombinationer och välja rätt vinklar är andra aspekter man kan tänka på när man tar matfoton.

 

Vill du se fler bra mat foton från Radisson Blu? Kolla in vår Pinterest Styrelsens Feast "för mer mat bilder.

Berätta vad du tycker