Gå iväg och få inspiration

Varför hålls så många möten sittandes? Varför står man inte mer, eller ännu bättre går?

Nästa gång du planerar ett större möte och vill att mötesdeltagarna skall dela in sig i mindre grupper för att diskutera eller lösa en uppgift, skicka ut dem på en Walk & Talk, berättar Annelie Riippa Meeting & Event Manager på Radisson Blu Royal Park Hotel.

Hur många gånger har du sett dig omkring i omgivningarna när du är på konferens? En Walk & Talk är precis vad det låter som, man går och pratar samtidigt. Ett härligt avbrott som kan få inspirationen att flöda och som ofta är ett uppskattat avbrott på konferensen. Fördelarna är många; du får se dig omkring, diskutera med dina kollegor på ett avstressande sätt. Ni får frisk luft, naturligt ljus och förbättrad kondition. Ett promenadmöte är varken stelt eller formellt och på så sätt är det lättare att få personer som inte känner varandra möjligheten att komma varandra närmare.

Walk & Talk är en flexibel aktivitet där du som mötesanordnare enkelt på plats kan avgöra hur stora grupper deltagarna ska dela in sig i, hur länge de skall vara borta, och vad de ska ha kommit fram till när de kommer tillbaka. Aktiviteten går också att anpassa på så många olika sätt. De kan gå två och två, i en mindre grupp eller kan de byta person de pratar med under promenadens gång. De kan gå en förbestämd utmärkt runda eller gå omkring som de vill. Är det väldigt dåligt väder, låt de gå omkring där det passar i huset. Mötesrummet, receptionen, restaurangen, ta trapporna upp några våningar och sedan tillbaka till mötesrummet.

Hos Radisson Blu Royal Park Hotel har ni hela Hagaparken att gå omkring i. En park som anlades på initiativ av Gustav III. Gå längst vattnet eller strosa runt i mitten av parken. Be personalen på plats om tips på en runda som passar bra beroende på hur lång tid deltagarna ska ut och gå. Som pricken över i:et kanske ni får syn på några kungligheter.

Berätta vad du tycker