Food & Fun i Finland

Vad matfestivaler beträffar så blir de inte mycket bättre än Food & Fun-festivalen i Finland.

food-and-fun-turku-2014-ravintola-ludu-20

 

Den här internationella festivalen för samman god mat och hungriga matälskare i finska Åbo och dess skärgård under en vecka hösten 2015. Vid Food & Fun Finland blandar man enastående köksmästare och färska naturliga ingredienser då tolv lokala restauranger och sju cocktailbarer får besök av förstklassiga köksmästare och bartenders från hela världen. Målet? Att de ska sätta sin egen prägel på den finska matkartan!

food-and-fun-2014-final-competition-LauriHannus_8787

Med början den 30 september 2015 får de besökande köksmästarna på festivalen i uppdrag att skapa sin egen fyrarättersmeny med hjälp av den finska skärgårdens bästa ingredienser. Tävlingens, och hela festivalens, tonvikt ligger på färskhet och lokala produkter. Bartenders är också med och tävlar och skapar speciella drinkmenyer där de kombinerar sin egen stil med finska ingredienser.

food_and_fun_turku_2014_pinella_sari_soininen_6

De som har turen att bo på Radisson Blu Marina Palace Hotel får prova på något alldeles extra i hotellets Lounge Bar! Den världsberömde bartendern Asgeir Mar Björnsson från Slippbarinn i Reykjavik kommer att skapa experimentella cocktails åt gästerna. Det är något att skåla för!

Ska du åka på Food & Fun Turku-festivalen i år? Dela dina foton med oss på Instagram och Twitter  med hashtaggen #RadissonBlu!

Facebook : Food & Fun Turku

Twitter : @foodandfunturku

Instagram : @foodandfunturku

Berätta vad du tycker