Flygplatshistorier

Flygplatser – där världar och resor korsar varandra och människor från hela världen möts. Det är därför inte förvånande att de kan utgöra en rik källa till intressanta och ovanliga händelser – och det stämmer lika väl för våra hotell med direkt tillgång till några av Europas mest trafikerade flygplatser som det gör för själva flygplatserna.

 

Då vi nu välkomnar vårt nya Radisson Blu Hotel, Moscow Sheremetyevo Airport till samlingen tog vi tillfället i akt att prata med kollegor från Radisson Blu Hotel, Zurich Airport för att höra deras favorithistorier från flygplatsen så att vi kan dela med oss av dem till dig ...

RBZurich

Högtflygande drömmar

När det uppdagade sig att den ungen sonen till en kund som precis hållit ett stort evenemang på hotellet var en stor beundrare av både flygplatser och flygplan kunde vi inte motstå frestelsen att försöka uppfylla hans dröm! De bodde hos oss en natt efter evenemanget, så vi gav dem ett rum med en perfekt utsikt över start- och landningsbanan och vi lämnade dessutom nybakade flygplansformade kakor på rummet. Det blev lyckliga semesterminnen.

 

En skyddsängel?

Radisson Blu Hotel, Zurich Airport är inte bara det enda hotellet med direkt tillgång till terminalen, vi har även ett 16 meter högt vintorn (Europas högsta)! Det innehåller 4 000 flaskor vin till ett sammanlagt värde av 112 000 euro. Det är ett riktigt skådespel då våra "vinänglar" flyger upp och ner för tornet på vajrar och hämtar vinbeställningar från tornets lådor, för att inte tala om de trick de utför längs vägen.

RadBluZurichAngel

Hit begav sig en grupp resenärer medan de väntade på sina anslutningsflyg en kväll – ingen av dem kände varandra sedan tidigare, men en stunds historieberättande med drinkar i baren fick dem snart att slappna av och konversationen var i full gång.  Det visade sig att inte bara vänskap föddes den kvällen, även romantiken blomstrade – några månader senare kom två av gästerna tillbaka till hotellet, den här gången som ett par. Flygplatsen blev sjunde himlen.

 

Ledig stil

Eftersom vårt hotell är direkt anslutet till flygplatsen via en täckt gångbro är våra gäster bara en snabb promenad från sina flyg – enkelt. En gäst som skulle ta ett tidigt morgonflyg till Bangkok bestämde sig för att göra det ännu enklare för sig själv ... istället för att göra sig omaket att klä på sig för att sedan sova på planet gick han helt enkelt den korta sträckan till incheckningen i pyjamasen.  Det kan man kalla ledig klädsel!

 

Ett globalt jubileum

Flygplatser är ofta platser där kärlek uttrycks på ett påtagligt sätt – från tårfyllda avsked i avgångshallen till glädjefyllda välkomnanden av nära och kära i ankomsthallen. För ett internationellt par blev det den perfekta platsen att fira hela 40 års äktenskap – hon var baserad i USA och han i Tyskland – och vi fanns till hands för att hjälpa till att göra jubileet minnesvärt.

champagne

Frun hade tagit kontakt med oss i förväg så vi ordnade en särskild festmåltid för paret – med ljus, champagne, blommor och en tårta som efter hennes beställning var smyckad med orden "All min kärlek älskling. Tack för 40 fantastiska år". Vid helgens slut åkte paret hem till sina respektive länder – det kan man kalla kärlek i global skala.

 

Ost i mängder

Gäster har kanske på senaste tiden överraskats av ljudet av kobjällror, massor av kobjällror. Anledningen är denna: I första våningens mötesrum ägde det rum ett traditionellt mästerskap med schweizisk ost (japp, ett ostmästerskap).  Kobjällrorna utgjorde en del av rummets dekorationerna, och vem kan väl lämna ett rum fullt av kobjällor i fred?  Ingen – därav ljudet. Mysteriet löst för dem som bodde hos oss under tiden!

Berätta vad du tycker