Fira midsommar i Sverige

Midsummer maypole and Swedish flag

Allt fler upptäcker fördelen av att fira midsommar i svenska städer. Det finns gott om bra offentliga firanden i Göteborg, Helsingborg, Malmö och Stockholm.

Här följer några tips på platser i städerna där du upplever den älskade högtiden bäst. Alla med bekvämt avstånd från ditt Radisson Blu-hotell.

Göteborg

Slottsskogen

Slottsskogen är en av de populäraste platserna för midsommarfirande I Göteborg.  Firandet sker på gräsmattan framför Björngårdsvillan. Det bjuds på dans, sång och lekar kring midsommarstången med folkdanslag.

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen är en grönskande park som ligger ett stenkast från Centralstationen. Här firas en traditionell midsommar med midsommarstång, lekar och dans.

Cheerful people dancing around the maypole during Midsummer celebration in Gunnebo Castle

Liseberg

Även på nöjesparken Liseberg firar man midsommar. Med dans kring midsommarstången tillsammans med levande musik. På nöjesparkens restauranger utlovas härlig sommarmat.

Gunnebo Slott och Trädgårdar

Midsommarfirandet på Gunnebo är en populär mångårig tradition. Gunnebo har öppet och bjuder in till ringlekar, folkdansuppvisning och underhållning.

Nääs

Traditionella firandet vid Nääs är mycket populärt och väl värt ett besök, även om det ligger i Floda, tre mil nordost om Göteborg. Fira midsommar med dans, folkdansuppvisning, tombola och servering.

Övernatta på Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg eller Radisson Blu Scandinavia Hotel, Gothenburg.

Room with beds and design in light colors at Radisson Blu Gothenburg

Helsingborg

Midsommar på Sofiero är populärare än någonsin och lockar tusentals besökare varje år. Ta med picknickkorgen och slå er ner i gröngräset på den kungliga fotbollsplanen. Här bjuds på dans och lek kring midsommarstången. Övernatta på Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg.

Malmö

I Malmö finns flera midsommarfiranden. En av de populäraste platserna är i Folkets Folkets Park. Där får besökarna klä midsommarstången och sedan bjuds det på dans kring midsommarstången, musikframträdanden och lekar. Fri entré och midsommarstämning. Det sker offentligt firande även på flera andra platser i staden. Eldsjälar och en rad föreningar ordnar midsommarfirande bland annat på Bulltofta och utanför Soldattorpet vid Limhams Museum.

Övernatta på Radisson Blu Hotel, Malmö.

Stockholm

Swedes in national costume dancing on midsummers

© Fotos593 

Skansen

Var med och fira midsommarafton på Skansen och resa midsommarstången, binda björklövskransar, dansar och leker. Det spelas folkmusik och dansas folkdans. Det finns risk för köer så kom i god tid.

I skärgården

Blomkrans i håret, sol och dans kring midsommarstången i skärgårdsmiljö – mer midsommar kan det inte bli! I Stockholms skärgård arrangeras midsommarfirande på en rad platser. Traditionsenligt firande med dans och lekar sker bland annat på Fjäderholmarna, Vaxholm, Utö och i Sandhamn. Övernatta på något av våra hotell i Stockholm, exempelvis Radisson Blu Royal Viking Hotel, Radisson Blu Royal Park Hotel, eller Radisson Blu Waterfront Hotel.

Swedish Midsommar celebration in Stockholm

Översta bilden © Fotos593 

Berätta vad du tycker