Festligt på Istanbul Shopping Fest

Mellan den 7:e juni och den 29:e juni blir Istanbul en ännu mer fantastisk stad än vanligt. Så här gör du för att uppleva den ...

 

I Istanbul finns det ingen brist på vackra sevärdheter att vila blicken på. Från spirande minareter till underjordiska bysantinska cisterner och badhus – såväl antik kultur som ottomansk arkitektur pryder denna blomstrande moderna europeiska stad. Mötet mellan historia och kultur gör staden till en unik upplevelse året om – men Istanbul Shopping Fest är något alldeles speciellt.

 

Butikerna, basaren och Blå moskén

Mellan den 7:e och 29:e juni är Istanbul en stad för både shoppingälskaren och kulturentusiasten. Under de 23 dagar då Istanbul Shopping Fest äger rum kommer köpcentren och sevärdheterna till liv med spännande upplevelser och – inte att förglömma – längre öppettider. Perfekt för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse i denna tidlösa turkiska stad.

 

Övernatta, shoppa, gå på upptäcktsfärd och stilla dina begär – vare sig det gäller inom det senaste modet eller Istanbuls antika historia. När du ändå är på väg till nästa modevisning får du inte glömma att besöka Topkapipalatset and Basilicacisternen.

 

Missa inte rean

Inte nog med att shoppingfestivalen är en fantastisk turistupplevelse, det finns även möjlighet att göra rejäla fynd. Vissa av de 23 festivaldagarna är nämligen readagar!

 

”Den gyllene dagen” den 12:e juni är perfekt för den som är ute efter något som glittrar. Flera av stadens smyckestillverkare erbjuder då rejält rabatterade priser. Andra readagar att hålla i åtanke är ”Jeansdagen” den 8:e juni och ”Teknikdagen” den 15:e veckan därpå.

 

Hippast i stan

Stirra dig inte blind på butikerna. Även gatorna sprudlar av liv under de 23 festivaldagarna. Karnevaler, konserter, modevisningar och uppträdanden – den som vill ha unika upplevelser har kommit rätt.

 

Missa särskilt inte öppningsceremonin Ortakoy på kvällen den 6:e juni. Då bjuds nämligen på ett riktigt spektakel – ljuseffekter, dans, vattenföreställningar, musikuppträdanden och sagolika fyrverkerier står på programmet. Radisson Blu Bosphorus Hotel ligger precis intill, så om du bor här finns det ingen ursäkt att inte delta i firandet!

 

Det mesta av det bästa

Shopping och sightseeing i alla ära, men efter en heldag på stan är det lätt att bli utmattad! Ingen festivalupplevelse är fulländad utan en avkopplande kopp turkiskt kaffe. Här kan vi stå till tjänst med våra exklusiva paketerbjudanden. Den som känner sig färdig med shoppingen kan återhämta sig i vårt spa där vi erbjuder fördelaktiga priser. Det går gratis bussar under hela festivalen och om du vill kan vi vara redo att möta dig med en uppiggande kall drink när du kommer hem från en dags shopping och sightseeing. Som sagt, inga ursäkter – en bättre period än denna att uppleva Istanbul finns inte!

 

Radisson Blu Bosphorus Hotel

Radisson Blu Hotel, Istanbul Asia

Radisson Blu Hotel & SPA, Istanbul Tuzla

Radisson Blu Hotel, Istanbul Sisli

Berätta vad du tycker