Festivalsommar i Riga

Vad kan vara bättre än sommaren i Riga när otaliga festivaler, karnevaler, utställningar och föreställningar tar över staden. Under den soliga säsongen sjunger, dansar och njuter Riga av livet! Sommaren är den perfekta tiden att upptäcka staden medan du laddar batterierna inför resten av året. Här är en förhandstitt på sommarens höjdpunkter!

 

Juli

Mellan 29 juni och 2 juli har Rigas gäster möjlighet att njuta av jazzmusik på många ställen runt om i staden som en del avRīgas Ritmi festival. Förutom föreställningar erbjuds även workshops för musiker på den legendariska 1st studio i radiohuset, samt projektet "Rīgas Ritmi Showcase", som vill belysa lettiska jazzartister och improvisatörer i ett försök att skapa uppmärksamhet bland utländska producenter, journalister och festivalarrangörer. Höjdpunkter i årets festival inkluderar jazzdivan Dianne Reeves, pianisten Justin Kauflin, brasilianska gitarrduon Caina Cavalcante och Michael Pipoquinha, franska dragspelaren Vincent Peirani som uppträder med saxofonisten Emile Parisien, "Dave Weckl Accoustic Band" och Latvijas Radios storband som kommer att presentera projektet "Mare Balticum".1

Från den 15 till 17 juli välkomnar Salacgrīva stad vid Rigabuktens strand Positivus festival, ett evenemang som varje år lockar stora folkmassor och har blivit populär bland både lokalbefolkning och turister. Den tre dagar långa musikfestivalen blandar internationella stjärnor med välkända lettiska artister. Du kan lyssna på allt från Ellie Goulding, Iggy Pop, Grimes och Wolf Alice till lettiska band som Ozols, Alise Joste, Dzelzs Vilks, Carnival Youth, DaGamba, Mielavs och Pārcēlāji. Festivalens fantastiska läge på stranden gör det till en helt oförglömlig upplevelse: tänk dig hav, vackra solnedgångar och varm sand under fötterna i kombination med vacker musik för alla smaker.

2

3

Augusti

Från den 11 till 14 augusti välkomnar Riga för åttonde gången Kubana music festival  , som äger rum på ön Lucavsala i stadens centrum. Förvänta dig fyra dagar med nöje och glädje, fyllda av heta rytmer och djärva och färgstarka musikaliska uppträdanden av riktiga legender och unga talanger.

Kubana-festivalen sammanfaller med Riga City Festival som hålls mellan 12 till 14 augusti. Under firandet av staden visar Riga upp all sin prakt och charm; ljudet av musik överallt och gator som dekorerats med blommor ...4

Så om du har turen att besöka Lettlands huvudstad vid denna tid på året kan du frossa i positiva känslor och massor av kulturella upplevelser. Sommaren i Riga har verkligen en magisk atmosfär!

Om du behöver boende kan du ta en titt här.

Berätta vad du tycker