Fem sevärdheter du inte får missa i Nantes

Om du letar efter ett resmål fullt av kulturella och konstnärliga sevärdheter bör du överväga Nantes, en stad vid floden Loire i Övre Bretagne-regionen i västra Frankrike. Här kan besökarna utforska intressanta konstverk över hela staden, formade av lokala och internationella konstnärers obegränsade fantasi, och mycket annat.

En av stadens mest spännande platser är Les Machines de l’Ile, en slags konstnärlig nöjespark i gränslandet mellan Jules Vernes påhittade världar, Leonardo da Vincis mekaniska universum och Nantes industriella historia. Det unika projektet ligger på en enastående plats som tidigare var ett skeppsvarv, med Nantes stora elefant som en av höjdpunkterna. Ibland går den till och med på stadens gator! På platsen finns också en marin karusell som valts till världens vackraste karusell.

Hangar à Bananes, där parken är belägen, har också mycket att erbjuda i form av mat och dryck. 300 sittplatser utomhus, en stor bar, en skateboardpark och en fantastisk utsikt över floden Loire gör det till den perfekta platsen att njuta av en varm sommarkväll.

La Cantine du Voyage +á NantesNantes centrum är fullt av historia och gamla prestigefyllda byggnader. En solklar höjdpunkt är L'Assise, brasseriet på Radisson Blu Hotel, Nantes. Restaurangen ligger i de vackra lokalerna i stadens tidigare brottmålsdomstol, en ganska unik miljö.

Restaurant L'AssiseOm du är på humör för något lite mer lekfullt kan den så kallade ”Gentlemannaligan” vara precis rätt för dig. Äventyrsspelet, som spelas bäst tillsammans med vänner och familj, sker i ett låst rum. Målet är att fly genom att lösa gåtor, logiska spel och mycket mer.

När du är i Nantes får du inte missa denna arkitektonisk pärla: den vackra Passage Pommeraye, som är känd för att vara en av Europas vackraste spelhallar. Idag finns här cirka 30 butiker och en fantastisk restaurang.

Passage PommerayeRedo att packa väskan för en resa till Nantes? Vinn en vistelse i denna spännande stad med vår maskin med  weekend-önskningar!

Berätta vad du tycker