Fem europeiska städer att utforska i 2017

Börja 2017 med en långhelg i en av Europas spännande städer. Från Moskva och Madrid till Aten – vi har listat de fem bästa städerna att besöka i år.

 

1. Helsingfors, Finland

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_HELSINKI

Helsingfors domkyrka, Salutorget och Esplanadparken är populära attraktioner du inte bör missa i Helsingfors. Den 6 december 2017 firar Finland 100 år av självständighet, men firandet börjar mycket tidigare och många av evenemangen äger rum i huvudstaden. Bastukulturen utgör en stor del av stadens vardagsliv. Den senaste och största offentliga bastun är Löyly, ett modernt geometriskt komplex av trä som ritats av Avanto Architects.

 

2. Aten, Grekland

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_ATHENS

Aten, en av världens äldsta städer, har många historier att berätta och många populära sevärdheter att besöka. Staden har många grekiska monument att utforska, som Panathinaikostadion, Kap Sunion (Posiedons tempel) och Akropolis. Akropolis museum har mer än 3 000 artefakter från den forntida staden. Plaka, lokalinvånarnas favoritkvarter och Atens äldsta stadsdel, är ett fantastiskt ställe att irra sig bort och uppleva stadens atmosfär.

 

3. Moskva, Ryssland

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_MOSCOW

I Moskvas hjärta är det majestätiska Kreml, Röda torget och den färggranna Vasilijkatedralen fortfarande de mest populära sevärdheterna. Om du vill utforska stadens mindre turistiga yttre ringar kan du ta tunnelbanan och besöka gallerierna vid Winzavod, en gammal vinbuteljeringsfabrik som omvandlats till ett center för modern konst. I Gorkyparken kan du besöka Garage Triennial of Contemporary Art som bjuder på konstverk från Rysslands enorma och kulturellt mångfaldiga konstnärliga landskap.

 

4. Madrid, Spanien

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_MADRID

I Spaniens kosmopoliska huvudstad finns det många populära attraktioner som Palacion Real de Madrid, Puerta de Alcalá och Plaza Mayor. Besök Museo Reina Sofía och se Picassos mästerverk Guernica eller ta en promenad till Pradomuseet för att utforska konstskatter från bland annat äldre spansk tid. 2017 arrangerar Madrid "World Pride Madrid 2017" (23 juni till 2 juli). Evenemanget kommer att äga rum i och runt kvarteret Chueca.

 

5. Hamburg, Tyskland

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_HAMBURG

Huvudattraktionerna i Hamburg är fiskmarknaden, Jungfernstieg och Hamburgs hamn. Om du besöker staden när tidvattnet är gynnsamt kan du använda kanalen för att ta dig fram i Speicherstadt, ett av världens största historiska lagerhuskomplex. Stadens längsta bro är Köhlbrandbrücke, som sträcker sig 3 618 meter längs hamnen.

 

 

Om du vill prova på något av våra förslag erbjuder vi även fantastiska boenden i Helsingfors, Aten, Moskva, Madrid och Hamburg.

Berätta vad du tycker