Fem danska designers som ger dig en anledning att besöka Köpenhamn

Köpenhamn är vida känd som en oas för shoppare och fashionistas, och det med allt rätt. Glöm de utländska märkena och fokusera istället på det enorma utbudet av dansk design. Läs guiden till våra danska favoritdesigners och de fem bästa butikerna i huvudstaden.

By Malene Birger

Woman-looking-at-clothes-on-the-rack-Shutterstock

Grundaren, By Malene Birger, skapade märket 2003 och det har sedan dess vuxit snabbt över hela världen. Den enorma framgången beror till stor del på hennes artistiska tolkning av moderna klassiker samt kombinationen av rena linjer, modiga detaljer och bekväma kollektioner. De noggrant sydda plaggen och fantastiska tygerna gör det lätt att förstå varför märket är så populärt. Om du är ute efter att liva upp garderoben med nya färger eller mönster så är det hit du ska bege dig.

Adress: Antonigade 10, 1106 København K (flaggskeppsbutik)

Day Birger et Mikkelsen

DAY-LB-by-Birger-et-Mikkelsen-Models_CREDIT Day Birger et Mikkelsen

© Day Birger et Mikkelsen

Det här populära märket riktar sig till yngre kvinnor och säljer sina egna kläder, smycken och accessoarer under namnet DAY och 2ND DAY.  Företaget grundades 1997 och är djupt inspirerat av grundaren Keld Mikkelsens tid i Asien. Märkets kännetecken är detaljer och hantverk med fokus på broderi och pärlarbete på glamorösa plagg för vardagligt bruk.

Adress: Pilestræde 16, 1112 København K

Baum und Pferdgarten

Clothes-on-the-hanger-Shutterstock

De danska designerna Rikke Baumgarten och Helle Hestehave grundade Baum und Pferdgarten 1999. De uppmärksammas numera över hela världen och är bäst kända för sin dualistiska lekfullhet. Kollektionerna kännetecknas av en fascination för kontraster, vilket ofta förverkligas i form av ljusmönster på tjocka, tunga tyger eller den lekfulla användningen av färger och mönster. Alla plagg är av hög kvalitet vad gäller både material och detaljer. Årets vår-/sommarkollektion är en blandning av blåa och ljusa nyanser, mönster, intressanta skärningar och former och givetvis denim.

Adress: Vognmagergade 2, 1120 København K

Designers Remix

10_CMYK_CREDIT Designers Remix

© Designers Remix

Stjärndesignern Charlotte Eskildsen är grundare av och creative director för det internationella modemärket Designers Remix. Kollektionerna omfattar konfektionsplagg, skor och accessoarer, och designerna är lika olika och oväntade som kvinnan som bär dem. Märket kännetecknas av fantastiska tyger och en mängd olika stilar med allt från sexiga svarta klänningar till mysiga stickade tröjor. Det finns verkligen något för alla stilar i deras butiker, så förbered dig på att tillbringa mycket tid i provrummet med dina vänner!

Adress: Pilestræde 8D, 1112 København K

Samsøe & Samsøe

Striped-clothes-Shutterstock

Samsøe & Samsøe är ett familjeföretag som grundades av Klaus och Preben 1993. De började med att tillverka smycken i centrala Köpenhamn, men företaget började snart tillverka även t-shirts och det är nu den produkt de är mest kända för. Deras sortiment omfattar allt från jeans till klänningar och hattar som alla är mycket lättanvända, så du kan förvänta dig att hitta nya favoriter när du tittar in.

Adress: Pilestræde 8C1112 Copenhagen K, Denmark

Koppla av med högkvalitativ shoppingterapi och glöm de internationella märkena för en dag. Ta seden dit du kommer och uppskatta de rena linjer, fräscha färger och perfekta siluetter som utmärker skandinavisk design. Radisson Blu Royal Hotel, Copenhagen är en perfekt bas när du shoppar i Köpenhamn.

Berätta vad du tycker