Fem anledningar till att älska Göteborg

Göteborg

Bo på Radisson Blu Riverside Hotel på Lindholmen, bara 5 minuter från Centralstationen. Njut av den underbara utsikten över hamnen och unikt designande rum med hög mysfaktor. Koppla av i hotellbaren som har blivit korad till Europas bästa! Letar du efter skäl till varför Göteborg är värd ett besök, får du nu fem anledningar som lyser upp hösten:

1. Made In China

Den nyligen öppnade restaurangen har redan blivit succee. I det inspirerande området Tredje Långgatan möts spännande restauranger och nattliv med butiker och känslan är som Vesterbro i Köpenhamn. Plockmat som delas över bordet gör att ni kan känna den sanna smaken av Kina på ett kul och avlsappnat sätt. Här prioriteras umgänge och skratt. Made in China erbjuder även cocktails och spännande utbud av viner och öl. Ta båten över vattnet från Riverside hotel, och bom -10 minuter senare sitter du vid bordet.

Adress: Tredje Långgatan 9

2. Höstens mysiga brunch

Om du inte redan har söndagsplaner, låt oss övertala dig till att testa Cuckoo's Nest söndagsbrunch, som har en av stans bästa bufféer. Här hittar du favoriterna, som t.ex sill & gravad lax, äggröra, bacon, revbensspjäll, grillad kyckling, chorizo och klassiska amerikanska pannkakor. Kaffe och te ingår. Den varma, avslappnade atmosfären får gästerna att känna sig som hemma och kan liknas vid ett mysigt vardagsrum.

Adress: Lindholmspiren 4

Kostnad: 189 SEK

Tid: lördag och söndag klockan 12 - 15

cuckoos-nest-brunch

3. Afternoon Tea på Fröken Olssons

Hur gör du för att få till den perfekta koppen te? Visste du att den optimala koppen te bör vila 6-7 minuter innan den kan avnjutas. Men låt den inte vila alltför länge. Redan efter 17 minuter har smaken förändrats och ditt te har mist sin smak. Avnjut den perfekta koppen på Fröken Olssons alla onsdagar klockan 16-19. Förvänta dig ljuvliga bakelser, saftigt surdegsbröd, hemkokta marmelader och lagrade ostar. Och mycket mer!

Adress: Östra Larmgatan 14

Kostnad: 89 SEK

Tid: onsdagar klockan 16-19

afternoon tea i göteborg

4. Hagabadet när du är som tröttast

Hösten är en fantastiskt vacker årstid, men korta dagar och sorgsen himmel kan få även den gladaste själen att längta till solstänkta dagar. Hagabadet kan inte lova sommar, men kan säkert garantera avkoppling. Testa varm ungersk lerinpackning, Aromabastu eller unna dig själv och ditt sällskap det Romerska Badet. Alternativet passar bra som en aktivitet under konferensresan eller möhippan. Ni har tillgång till privat bad, ångbastu, relaxutrymme och kan beställa in både dryck och tilltugg.

Adress: Södra Allégatan 3

5. Kom in i julstämning med JulJubel

Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfoniska Kör sprider glädje med fängslande musik och efterlängtade julsånger. Vi kan inte komma på ett bättre sätt att komma in i rätt julstämning! Sveriges älskade Sven-Bertil Taube gästar konserten som konferencier och med sin härliga sång tillför han mycket värme och kärlek. Missa inte årets JulJubel som 2008 utsågs till ”Årets bästa julkonsert” av GT.

Datum: fredag 5 december och lördag 6 december

Adress: Göteborgs Konserthus, Stora salen, Viktor Rydbergsgatan, Stora salen

Berätta vad du tycker