5 fascinerande fotoplatser i Dubai

Om du är intresserad av resefotografering kommer du att gilla de två stadsfotograferna Sebastien Nagy och CEE_Explorer. Om du inte är bekant med deras arbete sedan tidigare kan vi bara säga att oavsett vart de riktar sitt objektiv så kommer du vilja åka dit! Hittills har de tagit oss med på fototurer genom ShanghaiParisBryssel och Lissabon. Nästa anhalt är Dubai. Om du redan har varit där så vet du att staden bjuder på gott om möjligheter för den som letar efter unika fototillfällen. Och om du inte varit där än kan du ta en titt på stadens bästa fotoplatser här nedanför. Vi är säkra på att den här häpnadsväckande staden kommer att hamna på din lista över drömresmål.

I havets djup

Dubai har ett antal akvarier du verkligen måste se med egna ögon. Även om akvarier brukar betraktas som passande utflyktsmål för barn är upplevelsen lika spännande för vuxna. Akvarierna tar dig med ner i oceanens djup och ger dig möjlighet att se fascinerande varelser på nära håll. Akvariet i Dubai Mall är splitter nytt och ligger i världens största köpcentrum. Enligt Sebastien Nagy är den bästa delen av det här akvariet den långa tunneln vid ingången eftersom den erbjuder ett unikt perspektiv.

The Lost Chambers Aquarium är också en populär fotoplats. De stora glaspanelerna gör det möjligt att se en stor mångfald av marint liv. Nagy rekommenderar att man går dit mitt på dagen när ljusförhållandena är som bäst. Att gå dit på natten kan vara en upplevelse i sig, men fototillfällena är begränsade.

Dubai Mall Aquarium by SSNNAS

Nya höjder från Burj Khalifa

Burj Khalifa är världens högsta byggnad och en av Dubais främsta sevärdheter. Även om biljetterna till toppen av tornet är dyra, är utsikten definitivt värd det. Du kommer knappast att hitta en plats med bättre utsikt över stadens horisont. Visste du förresten att byggnaden är dubbelt så hög som Eiffeltornet?

Burj Khalifa Dubai by CEExplorer

Boka en vistelse på Radisson Blu Hotel, Dubai Waterfront och njut av en obegränsad utsikt över Burj Khalifa. Fotot nedan har tagits från hotellets egen takterrass. Kolla in våra 24 timmars livebilder när du vill!

View of Burj Khalifa from Radisson Blu Dubai Waterfront

Äventyr i öknen

För den som vill ha en riktigt unik upplevelse som man inte kan få någon annanstans rekommenderar Sebastien Nagy och CEE Explorer en utflykt i öknen. Oroa dig inte, det är inte så skrämmande som det låter. Hyr en guide och ge dig ut på en fyrhjulsdriven safariupplevelse i den röda sandöknen. Eftersom Dubai är en sådan futuristisk stad (kom ihåg att den här relativt nya staden byggdes upp mitt i öknen!), kan det vara fascinerande att lämna skyskraporna och stadens larm bakom sig och få en känsla för den vidsträckta öknen och hur landet såg ut förr i tiden. CEE Explorer rekommenderar att du planerar tidpunkten för ditt besök så att du tajmar solnedgången över sanddynerna.

Dubai desert 4X4 adventure by CEExplorer

Storslagen arkitektur i Schejk Zayed-moskén

Schejk Zayed-moskén ligger cirka en timmes bilresa från Dubai och är en perfekt dagsutflykt. Åk dit på eftermiddagen för att ta några bilder i dagsljus och stanna till skymningen för att fotografera moskén på natten. Om du är intresserad av arkitektur får du inte missa den här majestätiska byggnaden som på ett sömlöst sätt integrerar både traditionella och moderna influenser.

Sheikh Zayed Mosque Dubai by SSNNAS

Dubais konstgjorda palm

Man kan inte besöka Dubai utan att beundra den häpnadsväckande, artificiella strukturen Palm Jumeirah. Det är nästan omöjligt att beskriva hur stor den är, men föreställ dig en konstgjord ö i form av en palm, mitt i en av världens folktätaste städer. Om du vill uppleva den unika konstruktionen i sin helhet ska du boka en helikoptertur. Det säger sig självt att fotomöjligheterna är oslagbara. Fotot här nedanför är taget av Nagy med stadens horisont i bakgrunden och ger en uppfattning om öns storlek.

Palm Jumeirah Dubai by SSNNAS

Ta med dig kameran och utforska den här storslagna staden från ett av Radisson Blus fem hotell i Dubai.

Berätta vad du tycker