Färgernas inverkan!

Färger har en avgörande inverkan på vårt visuella intryck av ett rum. I möten kan du till exempel använda färger för att skapa en atmosfär som stödjer mötets övergripande syfte.

Färger kan användas för att medvetet skapa en särskild atmosfär i ett mötesrum. Allt som krävs är lite eftertanke kring mötets övergripande syfte och att välja de färger som stimulerar mötets önskade atmosfär. Varje färg har både en fysisk och psykisk inverkan på vårt välbefinnande och vår allmänna hälsa. Det är därför viktigt att ta hänsyn till vilken effekt färgerna kommer att ha i ett särskilt utrymme.

Intensiva färger

Att använda intensiva färgkaskader skapar en dynamisk och positiv miljö, och kan bidra till att skapa en öppen atmosfär. Här på Radisson Blu Royal Viking i Stockholm har en blandning av intensiva färger använts för att skapa en dramatisk men sofistikerad atmosfär.

The_impact_of_colors_image_2

Ljusa färger

Ljusa färger stimulerar våra sinnen och uppmuntrar till deltagande och aktivitet. Här på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg har ljusa färger använts i ett mötesrum för att skapa en högreflekterande och stimulerande atmosfär.

The_impact_of_colors_image_3

Mörka färger

Mörka färger som brunt, indigoblått, oliv och kastanj ger en känsla av stabilitet och passion. Här på Radisson Blu Park Hotel i Oslo har färgerna använts i en blandning för att skapa en mysig men professionell atmosfär.

The_impact_of_colors_image_4

Naturens färger

Naturens färger är brunt och grönt i alla deras nyanser. De signalerar tillförlitlighet, ansvar, balans och harmoni. Grönt symboliserar också optimism och hopp. Här på Radisson Blu Scandinavia i Köpenhamn har naturens ljusa toner använts för att skapa ett harmoniskt och avslappnat utrymme.

The_impact_of_colors_image_5

Kalla färger

Kalla färger är lugnande. Blått sägs sänka blodtrycket och sakta ner andning och puls. Det är därför färgen anses lugnande, avkopplande och fridfull, och den rekommenderas ofta för sovrum. Här på Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger har en varm ton av färgen blå använts i möbler för att uppmuntra avkoppling efter en hektisk dag med möten och evenemang.

Den svarta färgen

Svart skapar djup och en känsla av självmedvetenhet. Färgen utstrålar styrka och ansvar. Både vitt och svart kan skapa en elegant och trygg atmosfär. Det är hur de används som är det viktiga.

Radisson Blu Metropol Hotel i Helsingborg används färgerna svart och vitt i många olika mönster för att skapa en elegant och lyxig atmosfär.

The_impact_of_colors_image_8

Grått

Grått är inte tråkigt, särskilt inte tillsammans med vita och naturliga färger och material. Grått symboliserar ett neutralt och objektivt utrymme. Här på Radisson Blu Riverside i Göteborg används grått i gymmet och på spaavdelningen för att skapa en neutral och tidlös miljö.

The_impact_of_colors_image_9

Varma färger

Varma färger är stimulerande. De ger utrymme för eftertanke. Här är ett exempel från Radisson Blu Grand Hotel Tammer i Tammerfors där varma färger används för att skapa en mjuk atmosfär.

The_impact_of_colors_image_10

Källa: VisitDenmark, Malene hasse, Company Styling by Homestyling,  colour psychology och mer …

Berätta vad du tycker