Fem fantastiska destinationer för soloresenären

Hiker solo traveler

Tanken på att resa solo kan kännas lite skrämmande första gången. Men om du väljer rätt destination inser du snart att det faktiskt kan vara mycket mer tillfredsställande att ge sig ut på egen hand än att resa i grupp. Det här är din chans att verkligen bli herre över ditt eget öde, ta resebeslut baserade på dina egna intressen och ge dig ut på unika äventyr. Och om du ingår i gruppen 50+ (ålder är bara ett nummer!) är du faktisk en del av en ökande trend, vilket kan kännas tryggt. Då gruppen resenärer över 50 ökar, sker samma sak med behovet av reseupplevelser som är anpassade till denna grupp och därmed ensamresenären. Pension handlar inte längre om att slå av på takten och rulla tummarna. Nu handlar det om att uppleva nya saker och se nya platser. Men vi slår vad om att du redan vet det, så fortsätt läsa och upptäck några av de bästa platserna runt jorden att lära känna som soloresenär.

Lombardiet, Italien: För den underbara maten

Lombardiet förbises ofta till förmån för populära Toscana, men den norditalienska regionen bjuder på enastående vackra landskap och underbar italiensk mat och dryck. Bo mitt i Milano på Radisson Blu Hotel, Milan och upplev stadens mest populära sevärdheter, som extravaganta Duomo, och ta sedan tåget ut ur staden för smakrika dagsturer.  Provsmaka viner i Franciacorta, varifrån några av Italiens godaste mousserande viner kommer, eller åk till Desenzano del Garda och boka en olivoljetur med provsmakning, till exempel på vackra Frantoio Montecroce. Du måste givetvis prova på den traditionella italienska aperitivon. Och du får inte glömma gelaton: en per dag är helt acceptabelt!

 

Paris: Ett paradis för den som älskar museer

Om Ljusets stad fortfarande finns kvar på listan över platser du vill besöka så är det dags nu. Det är en mycket promenadvänlig stad och tack vare det välutvecklade transportsystemet är det busenkelt att ta sig runt på egen hand och planera in stadens alla fantastiska museer som Musée du Louvre, Centre Pompidou och Musée d'Orsay ... Och i slutet av dagen, varför inte dra dig tillbaka till landsbygdens charm och  Radisson Blu Hotel, Paris Boulogne som har en alldeles egen vingård?

 

 

Island: Det säkraste kortet

Islands status som det säkraste resmålet (för tionde året i rad enligt Conde Nast) gör det till en ypperlig destination för soloresenärer. Utöver dess överflöd av naturunderverk – från glaciärer och vulkaner till vattenfall och varma källor – så pratar de flesta islänningar bra engelska och är mycket välkomnande. Planera in en resa under sommaren så att du får uppleva midnattssolen och kan utnyttja de underbara vandringslederna. Eller upplev norrskenet för första gången och res under vintern. Reykjavik är en fantastisk bas för att utforska landet, och själva staden bjuder på charmig arkitektur och historia. Välj mellan två centrala hotell och gör mesta möjliga av ditt isländska äventyr.

 

Bali: En tropisk upplevelse

Avkopplande stränder, perfekta pooler och vackra landskap är bara några av anledningarna till varför Bali finns på så många resenärers resmålslistor.  Men ön erbjuder även inspirerande kultur – dess tempel, danser och ceremonier definierar turistupplevelsen på Bali lika mycket som dess stränder.  Radisson Blu Bali Uluwatu Resort ligger med utsikt över Indiska oceanen och erbjuder en perfekt fristad efter en dags utforskande av Gudarnas ö.

 

 

Sydney: Där världar möts

Sydneys världsberömda sevärdheter gör det till en superb plats för soloresenärer. Och australiensarnas rykte om att vara bland de trevligast folkslagen på jorden stämmer verkligen. Du får lätt kontakt med invånarna och landets popularitet bland backpackers innebär att du sannolikt kan dela både erfarenheter och upplevelser med andra soloresenärer. Bondi Farmers Market äger rum varje lördag från kl. 09.00 till 13.00. Strosa runt bland stånden som säljer allt från vietnamesisk pho till hälsosamma smoothies. Andra toppsevärdheter är bland annat Operahuset i Sydney (vi rekommenderar att du tar en färja till Manly för den bästa vyn av hamnen) och Australian National Maritime Museum. Med traditionell arkitektur och en gammal sandstenfasad är Radisson Blu Plaza Hotel, Sydney inte bara ett perfekt ställe att bo på, utan även en av stadens gömda juveler.

Sydney from the 🔝 of the Tower Eye. Photo by @deniserm18n #RadissonBlu #Sydney

A post shared by Radisson Blu (@radissonblu) on

Nu: Redo för äventyr? Upptäck hundratals fler destinationer som bara väntar på att utforskas med Radisson Blu!

Berätta vad du tycker