Fantastisk design enligt Sofie Lindahl-Jessen

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vad är det som gör en viss design "fantastisk"?

Den frågan kan vara överraskande svår att svara på, så vi bestämde oss för att be några personer som arbetar inom området om hjälp. Vi bad fem medlemmar i juryn för vår tävling "Designa din egen ikon" att hjälpa oss att förstå exakt vad det är som skiljer "bra" design från "fantastisk" design.

Den här veckan har vi träffat nästa jurymedlem, Sofie Lindahl-Jessen. Som Executive Vice President Sales & Brand på Republic of Fritz Hansen, är Sofie Lindahl-Jessen medveten om att en enda möbel kan ändra stämningen i ett helt rum. Du kan lita på att hon letar efter en design som gör intryck när hon dömer i vår tävling.

Fortsätt läsa för att ta reda på Sofis egna unika tankar om vad det är som gör design "fantastisk".

Vad anser du kännetecknar fantastisk design?

Fantastisk design spelar en viktig roll för livskvalitén och därmed för människors energi och välbefinnande. En enda möbel kan försköna ett helt rum eller byggnad – och sinnet på de människor som bor eller arbetar där. Fantastisk design kan få folk att stanna upp och tänka efter – kanske till och med le.

 C1.1

Vilka element ingår i fantastisk design?

När yrkesskicklighet, tidlös design och hög kvalitet omvandlas till en fysisk produkt.

 

Vad är det första som väcker ditt intresse när du tittar på en möbel? 

Formen och valet av material.

 

Vilken roll spelar färg i möbeldesign? Hur viktigt är färgvalet inom möbeldesign?

Färger spelar en viktig roll i vår möbeldesign eftersom de kan ändra hela uppfattningen om möbeln.

Fritz Hansens inställning till färg är sammankopplat med vårt val av genuina material som fortsätter att mogna och omvandlas med tiden. Fritz Hansen uppskattar den här långsamma metamorfosen som även återspeglas i vår inställning till färg.

Precis som andra material bör färg ändras med ljus, utrymme, säsong och andra miljöaspekter. En färg är inte bara en färg, utan en komplex och ombytlig faktor. Därför föredrar Fritz Hansen artistiska färger framför industriella färger, mångfald framför likformighet och naturligt framför artificiellt.

Kom tillbaka nästa vecka då vi ställer samma frågor till nästa medlen i vår designjury medan vi fortsätter att utforska designens många aspekter. Glöm inte att dela din egen unika ikon som du har designat för vår tävling med oss på Instagram och Twitter med #RadissonBlu!

Berätta vad du tycker