Fantastisk design enligt Rose Anderson

Vad är det som gör en viss design "fantastisk"?

Den frågan kan vara överraskande svår att svara på, så vi bestämde oss för att be några personer som arbetar inom området om hjälp. Vi bad fem medlemmar i juryn för vår tävling "Designa din egen ikon" att hjälpa oss att förstå exakt vad det är som skiljer "bra" design från "fantastisk" design.

Vi har kommit till slutet på den här designserien med en intervju från den sista medlemmen i vår jury, Rose Anderson – vår alldeles egen Vice President Branding! Sedan juli 2012 har Rose arbetat för Radisson Hotel Group i USA som Vice President Branding för Radisson Blu, Radisson Red och Quorvus. Rose ansvarar för tre internationella hotellvarumärkens utseende och känsla, och det ger henne utan tvekan en vaken och kritisk blick när hon dömer i vår tävling.

 

Fortsätt läsa för att ta reda på vilka element Rose anser verkligen kapslar in "fantastisk design".

Vad anser du kännetecknar fantastisk design?

När det gäller inredning och möbler finns det tre viktiga faktorer som kännetecknar fantastisk design: estetik, form och funktion. Om en av dem uteblir blir det ingen fantastisk design eftersom det är kombinationen av de tre faktorerna som skapar fantastisk design.

 

 

Vilka element ingår i fantastisk design?

Det finns en lång lista över element eller komponenter som bör ingå i fantastisk design – från linjer, storlek och färg till harmoni, skala, rytm och kontext ... listan fortsätter. Men det som gör design "fantastisk" är när alla dessa element målmedvetet sammanförs och tillsammans skapar perfekt form och funktion.

Lobby

 

Vad är det första som väcker ditt intresse när du tittar på en möbel? 

Den generella estetiken är det som först attraherar mig eller får mig att tappa intresset, men jag vill upprepa att estetiken skapas av många olika faktorer som form, linje, färg etc.

 

 

Vilken roll spelar färg i möbeldesign? Hur viktigt är färgvalet inom möbeldesign?

Färg är en av de viktigaste och mest uppenbara designelementen då den skapar möbelns "stämning", berättar en historia om möbeln och delar en känsla. Varje färg har sin egen mening, så färg – tillsammans med ett mönster – definierar meningen ytterligare. Färg och dess inverkan är något extremt kraftfullt.

C2.2_02-large

Kom tillbaka nästa vecka då vi ställer samma frågor till nästa medlen i vår designjury medan vi fortsätter att utforska designens många aspekter. Glöm inte att dela din egen unika ikon som du har designat för vår tävling med oss på Instagram och Twitter med #RadissonBlu!

Berätta vad du tycker