Europas bästa städer för en weekend

Széchenyi Bath budapest morning

Den bästa tiden för att uppleva någon av Europas storstäder är nu. I söder spirar träd och blommor redan, så passa på att möta våren innan den kommer till våra breddgrader. Är du en finsmakare, en romantiker eller gillar du att vara ute hela natten? Hitta din nästa favoritstad. Åk på weekend i Europa!

Skäm bort dig själv och boka en natt på Radisson Blu Airport Terminal Hotel, Arlanda innan du åker. Hotellet har 260 nyrenoverade rum och ligger bekvämt mellan inrikes- och utrikesterminalerna. Ett dopp i jacuzzin, en god middag och en stor frukostbuffé blir en perfekt start på resan.

basta stader Radisson blu skycity hotel Arlanda Airport restaurant in the mornning

Smaksensationer i London

London är en stad du kan åka till hur många gånger som helst. Även om England inte i första hand är känt för sin matkultur, hittar du det bästa av det bästa i huvudstaden.

Bull & Last är en gastropub i Highgate som förtjänar sitt prefix. Stämningen är hjärtlig och maten utsökt. Rekommenderas varmt för köttälskare, men vegetarianer blir lyckligare på Rasa, en garanterat köttfri indisk restaurang i norra London.

Vill du verkligen slå på stort, hittar du The Ledbury i Notting Hill. Med två Michelinstjärnor och rankad som den fjortonde bästa i världen, är ett besök på restaurangen en fantastisk upplevelse, om än åt det dyra hållet.

basta stader Notting Hill architecture, London, UK

Bad i Budapest

Att ta ett bad i Budapest är ett lika stort måste som att besöka Parlamentet eller att äta gulaschsoppa. Det var turkarna som tog med sig traditionen hit på 1500-talet och sedan dess har badkulturen vuxit sig enorm. Det mest kända badet i Budapest är Szechenyi, med sina omkringliggande gula byggnader. Här badar du i varma termalbad och kan dricka välgörande vatten från brunnen, som bland annat påstås hjälpa mot diverse magproblem.

Ett av de äldsta baden är Kiraly, ett litet bad vars vatten sägs vara bra för personer med ledbesvär. Här badar du under en medeltida kupol och det enda ljuset kommer från små hål i taket. Lukács bad har åtta pooler där du kan simma, bara ligga och njuta eller sjunka ner i 36-gradig lera. Om du är på festligt humör, anordnas så kallade Bath parties här, som är precis vad det låter som – du festar och badar samtidigt.

basta stader Széchenyi Bath budapest morning

Romantik i Paris

I den franska huvudstaden flödar kärleken. Hur sliten den bilden än må vara, är Paris faktiskt som gjord för romantik. Eiffeltornet, höjderna i Montmartre, alla museer och långa promenader längs med Seine ger fjärilar i magen och får hjärtat att slå snabbare.

Pont des Arts kallas för den mest romantiska bron i Paris, vilket lockar till sig mängder med par som kommer hit för att fästa ett hänglås i kärlekens namn. Trots att ni inte direkt är ensamma här, är det en fin plats med utsikt över Louvren och Notre Dame. Ta sedan en promenad längs med Seine, för att få vara lite mer ostörda.

En av Paris vackraste parker heter Jardin du Luxembourg. Hit har älskande par kommit i alla tider för att njuta av varandra och alla vackra blommor. Napoleon och Josephine vandrade på gångarna i parken och Simone de Beauvoir och Jean-Paul Sartre hade sitt första möte här.

Paris är känt för sina många museer, men det mest romantiska är Musée Rodin. Stig in i en lugn och grön oas mitt i Paris, med porlande vatten och skulptören Auguste Rodins kända verk som Tänkaren och Kyssen.

basta stader Eiffel Tower and Seine River in the morning Paris France

Berätta vad du tycker