En Mötesplats Med Historia

I Malmös centrum finns spännande, historiska byggnader bevarade och flera av dem hittar du kring kvarteret St Gertrud. En av dessa byggnader är Thottska huset där Radisson Blu Hotel, Malmö har sina lokaler.

Fasad 01

Thottska huset är Malmös äldsta bevarade korsvirkeshus och byggdes på 1550-talet. Det är svårt att säga den exakta åldern på byggnaden men det har hittats inskriptioner i huset som säger “Tage Tot - Else Vlstan 1558”. Korsvirkeshus är typiskt för Malmö och Skåne och är en virkessparande byggteknik som användes där byggnadsvirke var en bristvara.

restaurang

Med sin långa historia fascinerar huset och här har adelsfamiljer hållit gästabud och vältrat sig i kulinariska läckerheter som gås, vildsvin och hjortsadel, eller för att inte tala om karpfisk, gäddfärs och tryffel. Sedan 1988 har Radisson Blu Malmö mötesrum och restaurang Thott’s i Thottska huset. Idag är menyn uppdaterad och erbjuder godsaker som vedugnsrökta ribs, klassisk Biff Rydberg och läcker räkmacka. Här kan gäster njuta av möten och festmåltider i riktig historisk miljö.

bar

Food_03 MMAZH

För mer information om möten och konferenser i 500 år gamla lokaler är du välkommen att kontakta inhousesales.malmo@radissonblu.com eller kontakta restaurang Thott’s info.malmo@radissonblu.com för att boka bord.

Berätta vad du tycker