En annorlunda matupplevelse i Malmö

Maten tar plats i Malmö. I hela staden trängs restauranger, på Möllan doftar luften tungt av kryddor och ute på Limhamn går fiskrökarna varma. Att äta sig igenom Malmö är att äta sig ett varv runt jorden. Staden är full av spännande matupplevelser, att avnjuta på plats, eller ta med hem.

Här är Malmös 10 mest annorlunda matupplevelser!

1. Matkaravan på Möllan 

Smaka och lukta på hela världen! På Möllevångstorget hittar du massor av restauranger, små matbutiker och en livlig torghandel, där malmöborna handlar sina grönsaker på helgerna. Följ med på Matkaravan och lär dig skilja Ceylonkanel från kinesisk kassia. Bli vän med främmande gryn. Smaka exotiska frukter och starka korvar. Upptäck all spännande mat på Möllan!

Boka Matkaravan på matkaravan.nu

2. Restaurang Bloom

I Malmös största park, i en liten oansenlig stuga, ligger stadens bästa och mest omtalade restaurang. Hit går du för att bli överraskad. Innanför entrén kliver du in i ett hav av bladguld. Du får reda på vad du äter först när du ätit det och alla rätter är oväntade smaksensationer. På Bloom har du helt enkelt inte tråkigt.

Boka bord på bloominthepark.se

3. Falafel

Ingen maträtt är mer Malmö än falafel. Du kan köpa de friterade kikärtsbollarna i varje gathörn och de kostar sällan mer än en tjuga. Åk till Rosengård och besök Malmös första falafelvagn, Falafel no.1, eller prova fler libanesiska läckerheter på Meze på Engelbrektsgatan.

4. Ribersborgs Kallbadhus

Mitt på Riberborgsstranden sticker Kallbadhuset ut som en tunga i havet. Malmöborna älskar sitt Kallis och går hit för att bada och basta året runt. Att fika efteråt är obligatoriskt. Menyn består av mackor, sallader och enklare rätter, men det är inte främst för maten som du går hit. Att sitta här mitt ute i havet med en kopp kaffe efter ett iskallt dopp, är nämligen rent balsam för själen.

 Läs mer på ribersborgskallbadhus.se

5. Korvhuset

På Korvhuset finns 101 sorters korv. Och här slår man verkligen ett slag för korven. Ät din favoritkorv på plats, med bröd, mos eller surkål. Eller köp hem för att bjuda alla dina vänner. Vill du veta mer om korv? Korvhuset anordnar korvprovning också!

Läs mer på korvhuset.com

6. DiPenco

 Att hitta DiPenco är svårt. Det är inget ställe du går förbi bara så där. Malmös bästa italienare ligger inhyst i en källare i ett vanligt hyreshus bakom Operan. Och här serveras fantastiska pizzor och gudomlig pasta. Om det skvallrar den ständigt långa lunchkön som ringlar sig runt kvarteret varje dag. Tänk på att DiPenco har stängt på helger. Och ring och boka bord!

Boka bord på penco.se

7. Saltimporten Canteen

Om det är svårt att hitta till DiPenco, är det nästan omöjligt att ta sig till Saltimporten. Långt ute i Malmös industrihamn, döljer sig nämligen denna fantastiska lunchrestaurang. Varje dag mellan klockan 12 och 14 serveras en ny rätt ur en stor gryta, att ätas i skål med sked. Enkelt och vansinnigt gott.

Läs mer på saltimporten.com

8. Chokladfabriken

Somliga kanske hävdar att choklad inte är mat. Men Chokladfabriken är värt ett besök, även för dig som inte är chokladälskare. De välkända kakao-ögonen, som sticker upp ovanför Bergsgatan vid Möllan, har blivit ett riktigt landmärke i Malmö. Efter ett uppehåll på några år, tillverkas det åter choklad här. Botanisera bland pralinerna i butiken, gå på chokladprovning eller ta en tur i muséet.

Läs mer på malmochokladfabrik.se

9. Fiskehoddorna

I fiskehoddorna kan du köpa färsk och rökt fisk, färska skaldjur och inlagd sill. Att gå hit och handla sin middag är ett riktigt lördagsnöje. Men kom tidigt, annars kanske just de där ostronen du var ute efter, har tagit slut!

Läs mer på fiskehoddorna.se

10. Världens bästa sushi

Visste du att världens bästa sushi finns i Malmö? Pontus Johansson, som äger restaurang Saiko på S:t Knuts torg, är nämligen världsmästare i denna japanska matlagningskonst. Du bör såklart prova deras sushi. Men de serverar också väldigt goda Japas, som helt enkelt är japanska smårätter.

Boka bord på saiko.se

Hotell i Malmö

Efter en dag i matens tecken, är det skönt att krypa ner i en skön säng. På Radisson Blu Hotel, Malmö, sover du gott mitt i stan. Och vaknar du på en lördag, kan du smita ner till Bondens marknad på Drottningtorget ett stenkast bort och handla närproducerade grönsaker.

Välkommen till Malmö. Smaklig resa!

Berätta vad du tycker