En annan del av Kungsholmen

Paddla kajak runt Kungsholmen

Vare sig du är på visit i Stockholm i jobb eller i privata ärenden är Kungsholmen en plats att älska. Denna del av Stockholm är fortfarande lite anonym men har mycket att erbjuda. Längs med Norr Mälarstrand är utsikten helt fantastisk. Vid bra väder fylls promenadstråket med löpare, powerwalkare, familjer, unga och gamla. Upplev Kungsholmen runt från en annan vinkel.

Kungsholmen city within stockholm view

Kungsholmen erbjuder en hel del bra restauranger men det vet vi ju redan om. Längs med vattnet hittar du det berömda Orangeriet, Trattorian och den omåttlig populära Mälarpaviljongen . Här stannar småbåtsägare till, ankrar sin båt och kliver ombord platsen.

Som du säkert inte har missat ligger köttrestaurangen AG i denna del av Stockholm. Här äter du bra och rätt tillagad kött. Det är lite svårt att hitta hit men väl värt mödan då restaurangen fått plats i White Guide listan. Du hittar stället på adressen Kronobergsgatan 37.

Kungsholmens gömda pärlor

Medan kända besöksplatser tar mycket plats i olika guider kommer här tips på andra ställen som är lite mer anonyma. Dessa ställen är inte helt anonyma för lokala Kungsholmsbor men ni som inte besökt dessa platser borde ge dem en chans.

Bulleboden – Ett litet fik med enkel och genuin inredning som tar dig till Paris. På Bulleboden hittar du intressanta bakverk och himla goda surdegsbullar. Dessutom lagar stället otroligt bra luncher. Ett litet krypin på Parmmätargatan 7 man vill besöka igen.

swedish cinnamon rolls and pastry

Två systrar & en kock – Du må sitta tätt intill andra sällskap men det är det värt. Trots brist på utrymme känner du dig hemma då atmosfären är härligt familjär. Stället ligger på Kronobergsgatan 41 och är känt för sina goda mackor och smarrig fika till ett rimligt pris.

Wilmas kaffebar – här serveras hemlagat och hembakat. Du sitter i en lugn och skön miljö som om du vore på besök hemma hos din vän. Testa ställets hemlagade soppor och otroligt goda raw-foodbollar. Mums! Du hittar caféet på Bergsgatan 30.

Vackert blir vackrare

Att ta ett varv runt Kungsholmen är allt annat än tråkigt då det finns mycket av naturen att se. En lång promenad längs med vattnet upp mot Fredhäll leder till vykortsvänliga bilder över Mälaren. Fortsätt rundan mot Kristineberg längs med Hornsbergs strand. Ett livligt område på sommaren fullt av soldyrkare och pick-nickälskare.

Ta en utflykt på vatten och upplev Kungsholmen från en annan vinkel. På Kristinebergsstrand har du möjlighet att hyra kajak och paddla runt Kungsholmen. Sträckan är på 10 km. Ta med dig fika på din kajaktur och stanna till vid Smedsuddsbadet eller Karlsbergs Slott.

Paddla kajak runt Kungsholmen

Spring in våren

Varje år anordnas SM i halvmaraton och banan löper runt Kungsholmen. Knatteloppet brukar också vara polulärt för familjer där alla familjemedlemmar springer tillsammans. Vill du ta med din familj på detta evenemang har du möjlighet till bra boende på Radisson Blu Waterfront Hotel  nära Kungsholmen. Väljer ni att stanna över en helg kan ni på söndagar njuta av hotellets brunch med massor av godsaker. Passa på att ta en lång sittning innan hemfärd!

radisson blu waterfront hotel stockholm

Berätta vad du tycker