Dröm dig bort i finska Lappland med Radisson Blu Hotel, Oulu

Energisk och ungdomlig. Full till bristningsgränsen av vacker natur och orörd vildmark. Uleåborgs region är porten till finska Lappland och arktisk natur.

Autumn-Lapland-1024x768

Staden Uleåborg ligger vid Bottenviken och är norra Finlands största stad, för att inte tala om Europas nordligaste stad. Det är här en modern affärs- och turiststad möter norrländskt lugn och ro.

 Stadens centrum är utspritt över flera öar. Men det är lätt att ta sig runt då finländarna har byggt eleganta broar och cykelbanor som hjälper besökare och ortsbor att ta sig dit de behöver åka. Kauppatori (salutorget) är definitivt värt ett besök. Särskilt när molnen försvinner och solen fyller torget med sina behagligt värmande strålar.

Radisson-Blu-Oulu-Exterior_park-2-1024x768

Radisson Blu Hotel, Oulu är perfekt beläget i stadens centrum, men det är ändå nära till den vackra vildmarken. Havet och sjön ligger bara några steg från huvudentrén. Du kan provsmaka nordens läckerheter i vår restaurang och därefter koppla av i en finsk bastu.

smaller-ski-1024x768

När du verkligen vill koppla bort vardagen i naturen så är Syöte – Finlands sydligaste fjällregion – en perfekt oas. Området är särskilt populärt bland barnfamiljer eftersom det bjuder på en mängd olika aktiviteter. Oavsett om du vill koppla av och njuta av naturens tystnad och stillhet, se fantastiska naturvyer eller känna adrenalinrushen när du åker nerför pudertäckta backar så har Syöte allt du kan önska dig. Då det ligger bara 140 km från Uleåborg så finns det egentligen ingen anledning att inte åka dit.

Blueberries-1024x768

Så ta en långhelg. Släpp loss det vilda och fria inom dig i Uleåborgs region! Vi lovar att du inte kommer att ångra dig.

Bilder: Isosyote Aapasuo, Blåbär, Höst i Lappland, Hotellets exteriör

Berätta vad du tycker