Different by Design

Designed staircase in lobby at Radisson Blu Royal Hotel Copenhagen

Världens första designhotell, Radisson Blu Royal Hotel i Köpenhamn, genomgår just nu en fullständig renovering. Den första fasen är klar och vi kan nu presentera tio helt moderniserade mötes-och evenemangssviter.

Chairs Liljen in meeting room at Radisson Blu Royal Hotel Copenhagen"We want to be different. Different through design. And different by design." Ambitionerna är höga när en stolt General Manager, Brian Gleeson, full av entusiasm pratar om planerna för den omfattande renoveringen av det ikoniska Radisson Blu Royal Hotel mitt i Köpenhamn, mitt emot Hovedbanegården och Tivoli.

Ambitionen

Redan från början var hotellet annorlunda, då det bokstavligen var det första genuina designhotellet. Den berömda arkitekten Arne Jakobsen låg bakom varje detalj, från byggnaden själv – stadens första "skyskrapa" – till möblerna, dörrhandtagen och besticken. Hotellets ikoniska designarv är själva essensen i dess identitet. "Vårt mål är att höja Radisson Blu Royal Hotel till en annan nivå och återetablera det som Köpenhamns annorlunda femstjärniga lyxhotell som står i en klass för sig. Vi vill att gästupplevelsen ska vara annorlunda i alla aspekter, vare sig det gäller nöje, affärer eller möten. Allt från välkomnandet, till mat och dryck, till den personanpassade servicen ska få gästen att känna sig speciell och uppskattad på ett annorlunda sätt än hur hon eller han normalt skulle känna sig på andra hotell", lovar Gleeson.

Chairs 7eren in meeting room at Radisson Blu Royal Hotel CopenhagenDelikat balans

 "När hotellet öppnades 1960 var det toppmodernt och på många sätt är det fortfarande det, först och främst på grund av dess tidlösa design. Det vi gör nu är att modernisera det så att det lever upp till dagens standarder vad gäller toppmoderna faciliteter, teknik och koncept. Men samtidigt vill vi förbli trogna Jacobsens idéer och visioner. Vi balanserar mellan att modernisera och restaurera den ursprungliga designen.

Som ett exempel nämner Brian Gleeson inredningen i två av styrelserumssviterna på den huvudsakliga konferensvåningen på första våningen. Här hittar du stora ekbord med integrerade eluttag och USB-anslutningar, kompletterade med de berömda Svanen-stolarna för upp till 15 personer. Stolarna är klädda i läder – svart i ett rum och blått i det andra – men stolarna har höjts fem cm eftersom konferensborden nu är något högre än de var för 60 år sedan.

Chairs Svanen in meeting room at Radisson Blu Royal Hotel CopenhagenAlla tio konferensrummen öppnades på nytt våren 2017, efter att den första fasen av restaureringen slutförts. De har alla fått namn efter Jacobsens möbler som designades särskilt för hotellet 1950, dvs. Svanen, Ägget, Oxford etc. I de nya mötes- och evenemangsrummen får tidlösa klassiker en modern justering. Och tidlös design ger alla affärsevenemang en viss karaktär. Det är så här framgång ser ut.

Berätta vad du tycker