Det bästa Norge har att erbjuda

Midnattssolen, fjordar, berg och norrsken är bara några, men ändå så viktiga delar av den perfekta semestern. En vanlig missuppfattning är att Norge är ett ganska litet land som kan upptäckas på bara några dagar. Men i verkligheten bjuder detta land på ett överflöd av saker att se och ställen du måste uppleva. Kolla in vår guide för att försäkra dig om att du inte missar de häftigaste platserna under din resa till Norge.

Naturens underverk

Naturen: det främsta skälet till att besöka Norge. Listan på platser att se är oändlig, men vi har försökt att begränsa den till att innefatta de tre bästa:

Geirangerfjorden

Geiranger är en charmig by i Stranda kommun och samtidigt en av Norges mest populära naturattraktioner. Geirangerfjorden flyter fram längst ner i den majestätiska dalen, omgiven av snötäckta berg och frodig, grönskande vegetation. Vandra uppför en av de många lederna som bjuder på enastående utsikt över fjorden. Ta med dig en kamera och lite snacks, för när du har sett de fantastiska vyerna kommer du inte att vilja lämna platsen i första taget.

Preikestolen

Denna dramatiska klippa har valts ut som en av de tio vackraste utsiktsplatserna i världen av Lonely Planet. Fjällplatån, som plötsligt störtar hundratals meter rakt ner, är det perfekta stället att blicka ut över de till synes oändliga bergen. Beroende på hur snabbt du går tar det mellan en och fyra timmar att nå platån. Vi rekommenderar att du använder vandringsskor eftersom leden är ganska stenig och ibland kan vara hal.

Geiranger fjord Norway mountains river

Kjeragbolten

En 4,5 kilometer lång vandring som leder till en av de mest skrämmande och mest givande platserna för naturälskare. Denna medelsvåra till svåra vandring tar cirka 3,5 timmar och avslutas med att du får kliva ut på denna runda sten som sitter fastkilad mellan två berg. Skrämmande vackra vyer väntar dig och skrytfaktorn är hög. Som bas för de två ovanstående utflykterna passar våra Radisson Blu-hotell i Stavanger.

Kjeragbolten rock NorwayDe intressantaste platserna

Här är vår lista över de tre intressantaste platserna för det perfekta fotot.

Bryggen i Bergen

Hansahamnen i Bergen är med sina färgglada träbyggnader och sin rika historia en unik del av staden. Promenera längs med detta UNESCO-världsarv och utforska de små butikerna och fantastiska restaurangerna medan du bor på Radisson Blu Royal Hotel, Bergen.

Colorful houses in Bergen-NorwayNidarosdomen i Trondheim

Den storslagna domkyrkan Nidarosdomen ligger i Trondheims stadskärna. Boka rundturen i kyrkan så att du får utforska kryptan och de höga tornen samt lära dig mer om de olika skulpturerna på den magnifika fasaden. Radisson Blu Royal Garden Hotel, Trondheim ligger bara 10 minuters promenad bort.

Nidarosdomen cathedral exteriorVigelandsparken i Oslo

Vigelandsparken är den största skulpturparken med skulpturer gjorda av en och samma konstnär. Här kan du beskåda 200 vackra skulpturer av brons, granit och smidesjärn. Bo på ett av Radisson Blu-hotellen i Oslo för att få ut det bästa av staden.

Vigelandsparken and OslofjordPlanera din resa

Oavsett om du väljer hela rundturen från söder till norr eller besöker utvalda sevärdheter och städer, finns en naturlig utgångspunkt för din resa. Låt Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen vara startpunkten. Hotellet ligger endast några minuter från Norges största flygplats och bara 40 minuter från Oslo. Om du föredrar att bo endast ett par minuter från Oslos största affärsområde och bara en kort promenad från det Kungliga slottet, är Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo det perfekta valet. Ta dig från huvudstaden i öst hela vägen till Nordkap och utforska de skiftande, vilda och oförglömliga norska landskapen.

Se till att dela dina naturfoton med #RadissonBlu för en chans att vinna en kupong på 100 €!

Berätta vad du tycker