Design: Arne Jacobsens ikoniska 606 blir rosa

Under oktober tänker hela Radisson Blu i rosa banor: Varenda Radisson Blu-hotell kommer att inreda ett Business Class-rum i rosa i samband med bröstcancerkampanjen ”Love Blu, Be Pink”.

Radisson Blu Royal Hotel i Köpenhamn har nu kommit på något mycket speciellt för kampanjen som alla designälskare kommer att uppskatta:

Under oktober kommer det ikoniska rum 606, designat av legendariske Arne Jacobsen, som vanligtvis endast är tillgängligt för guidade turer, att slå upp sina dörrar för gäster igen under en begränsad tid. En unik möjlighet att tillbringa en natt i den historiska sviten och verkligen uppleva denna fantastiska designpärla – med inslag av rosa.

Den berömda danska designern, som tillhör den moderna rörelsen, är främst känd för sina möbeldesigner, bland annat den ikoniska äggstolen. Med SAS Royal Hotel, nu Radisson Blu Royal, gavs Jacobsen möjlighet att designa vad som allmänt kallas ”världens första designerhotell”. Hotellet byggdes mellan 1956 till 1960, och Jacobsen designade allt från byggnaden och dess möbler och inredning till askkopparna som säljs i souvenirbutiken och flygbussarna.

”Vi är mycket stolta över rum 606 – det är en riktig designpärla och en viktig del av vårt designarv. Som en del av kampanjen ”Love Blu – Be Pink” har vi beslutat att öppna hotellrummet igen och bjuda in våra gäster att njuta av denna designikon och samtidigt stödja den viktiga kampen mot bröstcancer”, säger Helene Hallre, hotellchef på Radisson Blu Royal Hotel.

Låt oss ta dig med på en rosafärgad visuell rundtur genom det berömda hotellrummet. Om du vill uppleva det själv kan du göra en bokning här:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Rosa 606 är tillgängligt fram till den 31 oktober 2016. När kampanjen är över kommer designikonen att återgå till sina ursprungliga färger.

Berätta vad du tycker