Den perfekta helgen i Madrid

Söker du det perfekta sommarresmålet? Då bör Madrid vara på toppen av din lista. Staden har mycket att erbjuda när det gäller historia, kultur, arkitektur och mat. Madrid är också ett fantastiskt weekendresmål, vilket är anledningen till att vi har sammanställt några idéer för en kort vistelse i den spanska huvudstaden!

Casa Hernanz är en fantastisk plats i Madrid om du vill hitta dina perfekta sommarskor: espadrillos. Espadrillos, eller alpargatas som de heter på spanska, dök först upp på 1300-talet i Spanien och sydvästra Frankrike. Casa Hernanz, alldeles intill Plaza Mayor, grundades 1840 och erbjuder ett brett utbud av autentiska och traditionella espadrillos. Även om du inte kommer att vara den enda turisten som letar efter rätt par är det definitivt en perfekt plats för att se till att du har lämpliga skor för din semester.

casa hernanz

Om all shopping gjort dig trött kan du bege dig till Parque del Retiro, stadens mest populära park, perfekt för en lång promenad, en picknick eller en avkopplande båttur på parkens damm. Mitt i den vackra naturen hittar du också två stora arkitektoniska pärlor: Crystal Palace, inspirerat av London-palatset med samma namn, och Velázquez Palace. Romantiker bör inte missa Rosaleda del Retiro, en vacker rosenträdgård nära den berömda Fallna ängelns fontän.

Madrid kan bli extremt varmt på sommaren, och om du behöver en plats som erbjuder skydd från solen är Jardin Salvador Bachiller ett utmärkt val: En dold trädgård i stadens centrum som är belägen högst upp i modebutiken Salvador Bachiller. Den gröna oasen uppskattas av lokalbefolkningen och turister, och är perfekt för en kopp kaffe, brunch eller drink. Varje torsdag har de en särskild after work-kväll.

Ett bra sätt att börja din söndag är att ta en promenad genom El Rastro, den mest populära utomhusloppisen i hela Spanien. Alla söndagar och allmänna helgdagar tar loppmarknaden över Plaza de Cascorro och Calle Ribera de Curtidores från kl. 09.00 till 15.00. Insidertips: Förlora dig i de små sidogatorna där du kan upptäcka några riktiga pärlor, från antikviteter till retrokläder.

rastro

Efteråt kan du bege dig till den trendiga restaurangen Ana la Santa på Plaza de Santa Ana för en välförtjänt paus. Restaurangen är öppen varje dag från frukost till midnatt, och du kan välja mellan frukost, tapas, sallader, smörgåsar eller en huvudrätt. Den är också känd för att servera stadens bästa paella. Dessutom är Ana la Santa värt ett besök enbart för restaurangens kreativa inredning.

Om du behöver en plats att sova kan du ta en titt på Radisson Blu Hotel, Madrid Prado, som är idealiskt beläget i stadens centrum och har fyra stjärnor.

Berätta vad du tycker