Den fem bästa sakerna att göra i Rostov-na-Donu

Don River in Rostov on Don

Rostov-na-Donu är känd som södra Rysslands största och mest kosmopolitiska stad, och är en vacker blandning av gammaldags charm och modernt tänkande. Den berömda floden Don flyter stilla genom staden och har varit inspirationen bakom många romaner. Utforska de historiska platserna och lokala skatterna i den här fortfarande relativt dolda juvelen innan turistmassorna anländer.

Utforska Gorky-parken

Gorky-parken är en lokal favorit med sina blomstrande trädgårdar, mysiga kaféer och roliga barnaktiviteter. Under sommaren är parken full av schackentusiaster och glada skratt från lekande barn. Parken ligger bara 15 minuters promenad från Radisson Blu Hotel, Rostov-on-Don och utgör en grönskande oas mitt i staden – perfekt för att slå sig ner med en god bok eller titta på folk över en kopp kaffe.

Gorky Park Rostov on Don

Ät av hjärtans lust

Det bästa och godaste sättet att utforska en annan kultur är att smaka på den. Prova på de lokala delikatesserna och lär känna Rostov-na-Donu genom maten. Staden är rena himmelriket för matälskare med extraordinära restauranger som serverar både lokala och internationella rätter. Pinot Noir stoltserar med lyxig dekor, en varm atmosfär och underbara rätter – allt inom gångavstånd från hotellet.

Russian traditional borscht soup

Upptäck Don

Det är särskilt populärt att strosa längs floden Don under sommaren när gatuartisterna uppträder vid flodkanten. Gör som lokalinvånarna och ta en promenad längs den lugna floden eller hoppa på en båt för ett annat perspektiv. En staty av Michail Sjolochov, författaren av Stilla flyter Don,blickar tankfullt ut över floden.

Don River in Rostov on Don

De bästa gömda barerna

Barkulturen i Rostoc-na-Donu utvecklas snabbt och erbjuder unika lokala versioner av internationella trender. Ta en drink före middagen eller varför inte en helkväll i en av stadens livliga och färggranna barer. Drunkenwinnie Bar är en gömd juvel och en lokal favorit med en omfattande drinkmeny och amerikanska burgare. FireLake Cocktail Bar på hotellet erbjuder smakrika craft beers och sofistikerade cocktails med en enastående utsikt.

Restaurant Rostov on Don

Strosa längs Pushkinskaya Ulitsa

Längs den här idylliska promenaden kan du vandra lugnt utan trafik och tillbringa en stund med dina egna tankar eller en god vän. Gatan är smyckad med underbara fontäner och skulpturer, och härliga kaféer och restauranger där du kan slå dig ner för en fikapaus. Under sommaren uppträder musiker här och området runt universitetet och Oktoberrevolutionens park är särskilt lockande.

Pushkinskaya Ulitsa street in Rostov on Don

Rostov-na-Donu är en stad full av små överraskningar som bidrar till minnesvärda stunder. Bo på Radisson Blu Hotel, Rostov-on-Don och utforska den här pulserande staden före dina vänner.

Radisson Blu Rostov On Don suite

Berätta vad du tycker